Publicitat
Publicitat

Mas es prepara pel 'no' al concert

El Govern alerta d'una pinça entre el PP i el PSOE per barrar el pas a "qualsevol aspiració" catalana. Un no de Madrid al pacte fiscal obriria un horitzó incert que tant pot implicar una consulta popular com les eleccions anticipades

El futur negre del pacte fiscal està escrit abans, fins i tot, de posar-se sobre la taula de Mariano Rajoy. Ni PP ni PSOE veuen amb bons ulls aquesta reivindicació i el Govern comença ja a preparar el dia després d'aquest cop de porta que abocarà CiU a una cruïlla de difícil sortida. Ahir, el portaveu del Govern, Francesc Homs, va deixar entreveure quin serà el botxí al qual culparan del fracàs: "Ja ens ha arribat que Rubalcaba s'ha ofert al PP per barrar el pas a qualsevol aspiració de Catalunya".

CiU s'ho ha jugat tot a un pacte fiscal que encara que sumi el suport d'ERC o bé del PSC acabarà en un atzucac davant la indiscutible majoria absoluta d'un PP que farà oïdes sordes. L'hipotètic fracàs del que va ser un dels principals ganxos electorals de CiU pot abocar el Govern a convocar unes eleccions anticipades en què la federació haurà de decidir quin és el rumb del partit: o bé seguir dins la línia possibilista que tantes disjuntives li crea.

Podeu llegir-ho a l' Ara Premium.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT