POLÍTICA
Política 03/02/2012

Mas: “Tenim solucions per reconduir la relació amb Espanya, però no paciència eterna"

El president de la Generalitat assegura a Catalunya Ràdio que, per ara, no té "garanties" que el govern espanyol pagui els deutes que té amb Catalunya

Sara González
2 min
Artur Mas a la Moncloa

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que la reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy, és una “inversió a curt termini”. El pacte fiscal és, per al cap de l’executiu català, una via per refer els ponts amb l’estat espanyol, tot i que ha advertit en una entrevista a Catalunya Ràdio que la paciència té límits. També ha assegurat que, per ara, i tenint en compte l'experiència d'incompliment dels governs anteriors, no té “cap garantia” que l’executiu del PP pagui els deutes que té l’Estat amb Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Hem de fer aquesta sembra. Ara tenim solucions, però no paciència eterna”, ha alertat el president, que ha demanat un marge de temps per obtenir fruits de la negociació amb el PP. Ha explicat que, d’entrada, la reivindicació del pacte fiscal ha estat rebuda amb “escepticisme” a la Moncloa, però s’ha mostrat contrari a pensar ja en alternatives, com ara un referèndum, si no obté cap resposta positiva del govern del PP, ja que confia a sumar a Catalunya el suport del PSC i del PP perquè la petició guanyi múscul.

El president també ha recordat que Catalunya ja fa anys que està sotmesa a un “abús” per la quantitat de recursos que destina a Espanya i que el mecanisme per corregir-ho, sense renunciar a la solidaritat, és el pacte fiscal. “Amb el pacte fiscal hem de reconduir l’abús cap a la solidaritat amb la resta d’Espanya”, ha assegurat el president.

Això sí, ha deixat clar que el pacte fiscal “no és el punt final del trajecte”, ja que en plena transició nacional “això no es pot demanar a ningú”. Sí que ha subratllat, però, que l’emancipació de Catalunya respecte d'Espanya “pot ser amable”, tot i que ha deixat clar que “no es tracta d’un procés immediat”.



stats