Política 22/05/2016

Mas presenta la nova Convergència com el partit que ha de "garantir" la independència

Homs, ja candidat, carrega contra ERC: "N'hi ha uns que són es de l''algú ho havia de dir'; uns altres som els de l''algú ho havia de fer'"

Oriol March
3 min
Artur Mas i Francesc Homs, al consell nacional de CDC

BarcelonaEl president de Convergència, Artur Mas, ha assegurat aquest diumenge al matí en la seva intervenció oberta davant del consell nacional del partit que el nou partit que impulsarà Convergència ha de tenir les "arrels ben fonamentades" en el projecte de CDC, i ha presentat la nova formació com la "garantia" per tal que Catalunya sigui independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquí no s’enterra res del que és bo. Anem a fer renéixer un projecte perquè connecti àmpliament amb la gent de base d’aquest país. La gent que vol i reclama igualtat d’oportunitats, la gent que vol una feina digna, i que vol i somia amb la llibertat del seu país. El nostre repte és fer-ho bé", ha ressaltat.

"Ahir, amb riscos, va ser una jornada d’èxit per al que nosaltres representem. CDC, en els darrers quaranta anys, és una història d’èxit per la via dels fets. Ara estem molt acostumats que en la política hi hagi molta verbositat, molt postureig, moltíssim. Però és molt difícil trobar que les paraules aguantin els fets i que els fets aguantin bé les paraules", ha apuntat el dirigent nacionalista.

El primer apartat que Mas ha volgut destacar sobre l'herència convergent és l'estat del benestar, que segons ell porta el "segell" del partit. El segon aspecte, segons l'expresident, es basa en la marxa de l'economia catalana amb la mirada posada a l'exterior. I, en tercer lloc, ha destacat l'exercici de "radicalitat democràtica" del 9-N.

El 67% de la militància de CDC convocada a les urnes va decidir ahir impulsar la fundació d'un nou partit ,que, segons va explicar Mas immediatament després de conèixer-se els resultats, estarà "empeltat" dels "millors valors" de la formació que es deixarà enrere. El congrés fundacional està previst per als propers 8, 9 i 10 de juliol, mentre que la tria de la futura direcció es durà a terme el cap de setmana del 23 de juliol. Al llarg de les properes setmanes, els diferents sectors convergents apujaran les revolucions per influir en el disseny de l'estructura, de la ideologia i dels noms que conformaran la nova cúpula.

"Trencar inèrcies"

En la intervenció privada davant dels quadres de la formació, Mas ha apuntat que els nacionalistes tenen l'oportunitat de "refer tot el que cal refer" i de "trencar les inèrcies que calgui trencar". Al llarg de les properes setmanes, els nacionalistes posaran els fonaments de la nova formació. CDC ha estrenat el lema 'Fets per Catalunya' aprofitant la reunió d'avui diumenge.

El consell nacional ha arrencat passades les nou del matí al World Trade Center de Barcelona amb la intervenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha celebrat la decisió de la militància de fundar un nou partit. També han parlat Francesc Sànchez i Lluís Corominas, que han repassat les votacions d'ahir.

Cap a les espanyoles

El consell nacional d'aquest matí també ha servit per donar el vistiplau a les llistes a les eleccions del 26-J, que estaran encapçalades de nou per Francesc Homs després que ahir fos triat a través de primàries. La candidatura per Barcelona estarà tancada per Mas i per Sílvia Requena, rival d'Homs a la votació interna i que va recaptar un 20% dels vots. Al Senat, el periodista Miquel Calçada serà l'encarregat de comandar la candidatura.

Homs s'ha dirigit als quadres ressaltant "l'èxit" de les primàries i elogiant el paper de Requena. En la llista a Barcelona, segons el candidat, hi ha "paritat" als llocs de sortida, i ha destacat la presència d'independents tant al Congrés com al Senat. Àngels Chacón, d'Igualada, s'incorpora com a número set. L'exconseller de la Presidència ha agraït a Mas que tanqui la llista com a reconeixement al seu pas al costat en favor de Carles Puigdemont.

"Uns són els de l''algú ho havia de dir'. Nosaltres som els de l''algú ho havia de fer'", ha apuntat Homs, en referència directa cap a ERC. "Farem la campanya més convergent que mai hem fet. La que s’arrela a uns valors que no estan gaire de moda. Mentrestant, som els que fem política real a partir de les polítiques concretes", ha assenyalat.

stats