Política 25/02/2014

Mas garanteix que el Govern "respecta i no combatrà" la legalitat però reclama "flexibilitat" per interpretar-la

El president admet que l'executiu se sent "observat amb lupa" per les seves actuacions davant els "reptes gegantins que es planteja el país"

Acn
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat l'acte amb els nous membres de la Comissió Jurídica Assessora per deixar clar que el Govern "respecta i no combatrà el concepte de legalitat, que ara es posa tant sobre la taula". Mas replica així a tots aquells que dubten de la viabilitat legal del dret a decidir i de l'acció del Govern. En aquest sentit, ha admès que l'executiu català se sent "mirat i observat amb lupa" cada cop que emprèn una acció, i és per això que ha volgut remarcar el seu compromís amb "els marcs legals". Amb tot, el president ha demanat a canvi que es faci una interpretació "flexible" d'aquesta legalitat per tal de poder donar sortida als "reptes gegantins" de Catalunya. Artur Mas insisteix. El Govern no anirà contra la llei. El discurs que el president ha fet davant la Comissió Jurídica Assessora per cloure l'acte de pressa de possessió dels nous membres ha anat precisament encaminat a llançar de nou aquest missatge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que Mas se sent controlat a cada pas que fa el seu Govern. "Quan un país es planteja reptes gegantins sempre és mirat amb lupa. Som observats i mirats amb lupa", ha assegurat el president, que ha volgut afegir que en moments així el Govern "necessita la màxima capacitat per fer les coses d'acord amb els marcs legals i el amb les interpretacions flexibles que els marcs legals sempre han de proporcionar".

En aquest sentit, Mas ha garantit que, "ara que es posa sobre la taula constantment el concepte de legalitat", el Govern "no el combatrà, el respecta". "L'únic que pretenem és, d'acord amb els marcs legals plurals, poder fer les coses que corresponen a aquesta aspiració col·lectiva de Catalunya", ha afegit el president en referència al dret a decidir i la consulta que vol convocar. És per això que reclama aquesta "interpretació flexible" de la llei, per tal de poder "adaptar-la a les circumstàncies canviants".

Mas ha volgut lligar, justament, aquesta "necessitat de fer les coses ben fetes" i acords a la legalitat amb la feina de la Comissió Jurídica Assessora. "Necessitem el millor i màxim assessorament possible. Ajudeu-nos a poder encarar els nous reptes amb la màxima dignitat i la màxima eficàcia i pulcritud possibles", ha demanat als membres de l'òrgan consultiu del Govern.

En aquest acte que ha clos Artur Mas s'han rellevat quatre membres i s'ha fet efectiu el canvi de president. Tomàs Font ha deixat aquest càrrec tot i continuar com a membre de la Comissió, i ha deixat pas a Albert Lamarca, que ha assumit la presidència recordant els antecedents històrics de tots els òrgans assessors jurídics que ha tingut Catalunya.

stats