Política 12/11/2012

De com Mas ha passat de 'governor' a 'president of the country': anecdotari de campanya

El president de la Generalitat evidencia el seu canvi de mentalitat en una conversa amb uns turistes d'Arkansas, amb qui ha utilitzat una terminologia diferent de la que va fer servir l'any 2010 amb Scarlett Johanson

Ara
2 min
Artur Mas, en un acte de campanya per a les eleccions del 25-N a Montjuïc, a Barcelona / EFE

BarcelonaDia d'anècdotes en la campanya per a les eleccions del 25-N:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Artur Mas ha canviat de càrrec?

Fa dos anys, quan Scarlett Johanson era a Barcelona per a un lliurament de premis un mes abans de les eleccions al Parlament, el líder de CiU hi va coincidir i hi va parlar. Estava clar que guanyaria les eleccions i diuen que li va dir: "Si tornes per aquí i sóc 'governor', truca'm". Aquest dilluns, ara ja en el càrrec i una altra vegada candidat, ha evidenciat el viatge mental que ha fet: ha coincidit a Montjuïc amb uns turistes d'Arkansas (EUA) i els ha dit que és "'the president of the country'". No cal dir que, per un americà, la diferència entre 'governor' i 'president' és substancial: Mas ho sap i no ha triat la mateixa paraula ara que el 2010 per referir-se, en anglès, al càrrec de president de la Generalitat. Després, la conversa ha derivat cap a l'accent del president: els turistes l'han ensenyat a parlar anglès amb l'autèntic accent d'Arkansas.

2. Una multa per a CiU... d'aparcament

El dia ha estat entretingut a can CiU. A la tarda, l'autocar que carreteja els periodistes perquè puguin explicar les peripècies i missatges dels candidats de la federació ha tingut un petit incident: al carrer Còrsega, davant mateix de la seu de CiU, la Guàrdia Urbana ha multat el vehicle perquè estava mal aparcat. I això que l'Ajuntament també el governa CiU: que no sigui dit que hi ha favoritismes.

3. Rates que atabalen el PP

La visita Albiol 'style' que el PP s'ha muntat amb periodistes aquest dilluns al matí al barri de Llefià, a Badalona, ha acabat amb unes acompanyants poc desitjades: les rates de claveguera. Diversos animalons d'aquesta espècie circulaven per una zona per on ha passat la comitiva d'Alícia Sánchez-Camacho i s'han entretingut saltant entre els peus dels periodistes. Tot, menys avorrir-se.

4. La independència dura el que dura dura, ERC 'dixit'

En una versió lliure del "tenim pressa" associat per sempre més a Heribert Barrera, el filòsof Josep Maria Terricabras ha fet riure avui els assistents del míting d'ERC a Olot (Garrotxa) quan ha pronosticat que el trànsit cap a la independència anirà ràpid "perquè cal aprofitar l'entusiasme col·lectiu, i l'entusiasme col·lectiu és com l'entusiasme sexual: no dura hores i hores". I no ha resistit la temptació d'ironitzar sobre el vídeo del PP que avisa d'un canvi de cognoms en cas d'independència: "Tinc molta curiositat per saber en què es convertirà Terricabras", ha reconegut.

5. Rubalcaba, el 'niño' de Majadahonda

El secretari general del PSOE ha estat rebut per una assistent a un acte de campanya a Tarragona amb l'estil que es dedica als toreros i les folklòriques. "Viva Majadahonda", li ha cridat la dona, sabedora del municipi madrileny on viu el líder socialista. Ell no ha perdut l'ocasió d'anar-hi a parlar a part. No hem sentit la conversa, de manera que no sabem si li ha demanat el vot i, si és així, no sabem per a qui li ha demanat.

*Informació elaborada amb dades aportades per Oriol March, Sara González i Roger Tugas.

stats