Publicitat
Publicitat

DESALLOTJAMENT DELS 'INDIGNATS'

Mas avisa que és inadmissible l'ocupació indefinida d'espais públics

Admet que és difícil trobar “l'equilibri” en una actuació policial com la de divendres a plaça Catalunya però afirma que no tots els concentrats van actuar de manera pacífica

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquest dimecres que és “inadmissible” l'ocupació d'espais públics de forma indefinida per part de “determinats grups”. En resposta a les preguntes al Parlament del diputat de Solidaritat Uriel Bertran sobre la càrrega policial de divendres contra els concentrats a plaça de Catalunya, Mas ha reconegut la dificultat de trobar “l'equilibri” de l'actuació, si bé ha asseverat que no tots els concentrats es van comportar pacíficament.

Per això, ha demanat “alguna reflexió més enllà de l'argument fàcil que utilitzen”. El president ha matisat que mentre la “immensa majoria” dels concentrats tenen un “esperit constructiu”, “no és cert que tothom sense excepció es va comportar de manera pacífica”. Uriel Bertran ha exigit la destitució del conseller Felip Puig per haver “malmès la imatge internacional del país” i haver fet que el de Catalunya hagi sigut el govern europeu que ha actuat amb més “contundència” contra els indignats.

Informe crític

Durant la sessió de control al Govern, el conseller Puig ha culpat els “ indignats disposats a utilitzar la violència” d'haver iniciat els enfrontaments. Puig ha tornat a defensar l'operació policial, que es va saldar amb 120 ferits, si bé ha anunciat que s'està elaborant un informe intern crític per detectar fallades en la intervenció. Ha defensat, però, que la policia es va comportar com ho fa “la policia de qualsevol país democràtic”.

El conseller ha anunciat que de cara a la setmana que ve compareixerà al Parlament en la comissó d'interior per explicar els detalls de l'operatiu. Però ha deixat ben clar que res de dimitir. Això sí, ha lamentat que la “gent de bona fe” fos “arrossegada” a la confrontació. Puig ha respost així a les crítiques del PSC, ERC i ICV-EUiA.

RE

Més continguts de