Política 30/07/2014

Mas admet a la militància que està "trist", però apel·la a "superar" el cas Pujol

El president de la Generalitat envia una carta als simpatitzants de CDC en què assegura que ell i el partit posaran "tota l'energia, impuls i capacitat" per celebrar la consulta el 9-N

Efe
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, s'ha dirigit a la militància per carta per informar de la renúncia de l'expresident català Jordi Pujol als seus càrrecs i prerrogatives, una situació que admet que l'"entristeix" però que el partit "ha de saber superar". "Com molts de vosaltres, estic molt impactat i entristit per la situació que estem vivint i per les conseqüències que tenen en el terreny personal i familiar i de país", escriu Mas a la carta, a la qual ha tingut accés l'agència de notícies Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la missiva, amb data d'ahir, el president català incideix que "el president Pujol ha treballat tota la seva vida per al país i que, malgrat els errors que pot haver comès, vol ajudar fins a l'últim moment per fer que el perjudici sigui el menor possible". Mas admet que la situació és "trista i difícil per a tots els qui estimem el partit i el nostre país i l'hem de saber superar".

El president català subratlla que hi ha "reptes històrics al davant" que requereixen "responsabilitat i altura de mires", i assevera que ell i CDC posaran tota l'"energia", "impuls" i "capacitat" perquè la consulta del 9 de novembre sigui "possible".

També fixa com objectius les eleccions municipals del 2015 i aixecar Catalunya "econòmica, social i culturalment"

stats