28-N
Política 29/11/2010

Mas ofereix “mà estesa” per treure el país de l'atzucac

Anuncia que obrirà una ronda de contactes amb els líders de les altres formacions per mostrar que liderarà un Govern “constructiu i dialogant"

Marc Colomer
2 min

BarcelonaEl líder de CiU i futur president de la Generalitat, Artur Mas, ha estès la mà aquest vespre a la resta de partits polítics del Parlament com a mostra de l'actitud “positiva, constructiva i dialogant” que ha afirmat que vol imprimir al nou Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença després de la reunió del Consell Executiu Nacional de la Federació CiU, acompanyat per les ja habituals nou senyeres que li han servit d'escenografia durant la precampanya i la campanya electoral, Mas ha explicat que de forma immediata obrirà una ronda de contactes amb ls líders de la resta de partits polítics parlamentaris com a senyal de la voluntat de “col·laboració” per treure el país de la crisi.

“Volem tenir una actitud de comptar amb tothom”, ha insistit Mas, que també ha anunciat que serà en una segona fase que designarà un equip negociador per a la constitució del Parlament i la designació de Núria de Gispert coma presidenta de la cambra, i per tractar sobre la seva investidura. D'entrada, no té intenció de buscar pactes estables amb ningú, sinó que explorarà acords puntuals i en funció de la matèria a acordar.

Ha defugit referir-se a eventuals composicions del Govern que liderarà. Després de referir-se implícitament als noms de possibles consellers que ha publicat l'ARA en la portada d'avui, ha deixat clar que es actuarà amb prudència, però sense encantar-s'hi, per configurar el seu executiu. Ha reiterat que no serà un govern de “quotes” i equilibris entre CDC i UDC, sinó que serà el Govern “dels millors”, tot i que no ha anat més enllà.

Custodiat en tot moment per Josep Antoni Duran i Lleida, Mas ha explicat que es dóna un marge de tres setmanes estudiar l'estructura de què vol bastir el Govern per després pensar amb els noms. Malgrat la insistència dels periodistes, Mas no ha volgut concretar tampoc si pensa comptar amb Duran pel seu executiu.

Espera que Montilla estigui "a l'alçada" amb el traspas

També, Mas ha dit esperar que l'encara president de la Generalitat en funcions, José Montilla -que ha anunciat que renuncia al seu escó després de la patacada electoral d'ahir-, faci un “traspàs de poders a l'alçada de la responsabilitat (de la institució) i amb sentit de país”.

Entre les primeres mesures que té al cap, hi figura l'aprimament de la Generalitat -entre un 20 i un 25% menys pel que fa a l'estructura política-. Entre els principals reptes de la legislatura hi figura el "pacte fiscal en la línia del concert econòmic", les relacions amb Espanya, i el que ha anomenat la "recuperació de la dignitat" i l'orgull del país.

stats