POLÍTICA
Política 22/06/2011

Mas als policies que es graduen: “Encara que us critiquin, tindreu un Govern que està al vostre costat"

El president de la Generalitat aprofita la graduació de la 24a promoció de cosos policials per lloar la tasca dels agents, després de les controvertides actuacions del 15-J i el 27-M. “Sou defensors de drets i llibertats”, ha dit Mas

Redacció
1 min
Mas i PUig lliuren els diplomes als nous agents / ACN

Mollet del VallèsEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha sortit al pas de les crítiques que les actuacions policials del 27-M, a la plaça de Catalunya, i del 15-J, a l'entorn del Parlament, han aixecat entre la població. Mas ha dit que, tot i que es critiqui "l'exercici de les seves funcions", els agents de policia són “defensors de drets i llibertats”. El president s'ha compromès a fer costat als Mossos i a les policies locals durant l'acte de graduació de la 24a promoció dels cosos policials que s'ha celebrat aquest dimecres a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya a Mollet del Vallès. L'acte també ha comptat amb la presència del conseller d'Interior, Felip Puig. Mas ha reconegut que la gestió de la policia no sempre es ben vista però ha assegurat als agents que "quan estigueu defensant les llibertats, la democràcia i els drets de la gent, encara que us critiquin, tindreu un Govern que està al vostre costat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a l'economia, Mas ha recordat als nous polies que Catalunya es troba en un moment "delicat" i ha remarcat que tot i els ajustos pressupostaris que durà a terme en diversos camps "s'ha esforçat per poder mantenir el nivell de la policia catalana". Un total de 1.207 nous agents s'han graduat aquest 2011 després de cursar el curs de Formació Bàsica Policia. Les comarques que compten amb més agents són el Barcelonès, que en té 311, el Baix Llobregat amb 181 i el Vallès Occidental amb 177.

stats