Política 16/07/2012

Mas: “És pràcticament impossible col·laborar amb el govern de Rajoy. Que s’espavilin sols”

El president assegura a 'El món a RAC1' que fa tres setmanes va dir a Rajoy que el pacte fiscal és una "oportunitat única" per millorar les relacions amb l'Estat

Ara
2 min

BarcelonaLes relacions entre Catalunya i l’Estat travessen un dels seus pitjors moments. Ho ha deixat ben clar el president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a 'El món a RAC1'. “És pràcticament impossible col·laborar amb el govern de Rajoy. Ells tenen majoria absoluta, que s’espavilin sols”, ha etzibat Mas, que ha afegit que no pot reaccionar d’una altra manera si l’Estat està “menystenint i trepitjant contínuament” Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Mas ha volgut fer una diferenciació entre el PP espanyol i el partit d’Alícia Sánchez-Camacho. “En el tema del pacte fiscal està adoptant una posició que no és negativa”, ha afirmat el president, tot i que ha deixat clar que aquesta diferenciació es farà sempre que els populars catalans no facin de “corretja de transmissió” del govern espanyol.

“No hi ha sortida en la relació amb Espanya amb l’actual actitud del govern espanyol”, ha admès el president, qui ha afegit: “Catalunya s'està aproximant a una cruïlla on haurà de decidir quin camí tria. S'han de calcular bé les conseqüències per l'endemà". Tot i això, ha recordat que hi ha solucions per reconduir la situació, com ara el pacte fiscal, que és la resposta que genera un consens social més gran. De fet, ha reconegut que fa tres setmanes va parlar del nou finançament per a Catalunya amb Mariano Rajoy.

“Li vaig dir a Rajoy que era una gran oportunitat per l’Estat, perquè trobaria una manera d’encaixar Catalunya molt diferent a la que han pensat fins ara”, ha explicat el president, qui ha afegit que amb el pacte fiscal “l’opinió pública catalana” seria més favorable al govern espanyol perquè Catalunya se “sentiria valorada”. El president ha afirmat que Espanya ha d’entendre que Catalunya “és un motor sense benzina” i que és clau per la sortida de la crisi espanyola per la via del creixement.

stats