Política 10/10/2011

Mas apunta a l’Estat per excusar l’incompliment de la data per presentar els pressupostos

El president de la Generalitat nega cap interès electoral i afirma que no es presenten en la data legal perquè la Generalitat desconeix els ingressos que tindrà de l’Estat

Sara González
1 min
Mas amb el Primer Ministre del Quebec, Jean Charest / JORDI PIZARRO

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha apuntat a l’Estat per excusar-se per haver incomplert el mandat del Parlament i la llei de finances perquè el Govern presentés com a màxim avui els pressupostos del 2012. Mas ha argumentat que el Govern no pot presentar els pressupostos sense conèixer els ingressos que arribaran de l’Estat, cosa que no es coneixerà fins que el nou govern espanyol concreti si aplicaran i en quina mesura nous impostos com el de patrimoni. “Qüestions tècniques”, segons Mas. Això sí, el president ha recordat que els terminis que fixa la llei de finances públiques no l’ha complert mai cap Govern, tampoc l’anterior. Per això, ha considerat "curiós" que els partits que van governar fins fa un any ara des de l’oposició exigeixin el compliment dels terminis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença després de reunir-se amb el primer ministre del Quebec, i davant la reclamació de PSC i PP perquè s’ajorni la comissió del concert econòmic fins després de les eleccions, Mas ha deixat entreveure que no està per la feina. Diu tenir “predisposició” a parlar perquè tothom "se senti el més còmode possible amb el calendari previst". És a dir que manté el 31 d’octubre com a data per presentar les conclusions de la comissió del concert. Demà representants de tots els grups del Parlament es reuniran a instància del líder del grup parlamentari d’ERC, Joan Puigcercós, per mirar de salvar la comissió després del malestar generat en l’últim ple de la cambra.

stats