POLÍTICA
Política 25/04/2014

"El que està passant a Catalunya no és un invent d'un malaltís embogit": Artur Mas, en 10 frases

En una entrevista al primer '.Cat', presentat per Ariadna Oltra, Mas ha instat el govern espanyol a facilitar que el procés acabi de forma que "hi guanyi tothom", amb una negociació racional després de la consulta i d'acord amb el mandat que se'n derivi

Ara
2 min

Barcelona1. "El que està passant a Catalunya no és un invent malaltís d'un boig. És el moviment d'un poble amb accents diversos, de base popular, d'un poble que pateix, que té il·lusió per construir un projecte de futur"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "El problema és que Madrid només accepta el diàleg si Catalunya renuncia al 100% al dret a decidir, la transició nacional i la consulta. El diàleg s'hauria de fer sense condicions prèvies de cap de les dues parts. Hi estic disposat"

3. Sobre com pot seduir Espanya als catalans a aquestes alçades: "Deixant votar"

4. "El procés hauria d'acabar de manera que hi guanyi tothom. Catalunya no pot pretendre que al final del procés aparegui com a vencedora de tot amb una Espanya derrotada"

5. "Tots volem una solució per a aquest conflicte entre Catalunya i Espanya. Jo no vull un conflicte permanent. I els que votarien sí-sí tampoc volen un conflicte permanent"

6. "Aquesta vegada la solució ja no pot ser la clàssica d'altres vegades a què estava acostumat l'estat espanyol. A Madrid han d'entendre que la solució passa per una decisió del poble català"

7. "Tots els presidents de la Generalitat han tingut ànim de col·laboració amb l'estat espanyol. Si ara tornem a fer això, qui s'ho creurà a Catalunya, quan l'experiència de 100 anys d'acció política han acabat en res, amb poc o amb menys?"

8. "Crec que el poble català, tot ell, amb opinions diverses, ha d'entendre que el que pretén aconseguir requereix molta fermesa i resistència. Sortir al carrer tant com calgui en els moments oportuns i sempre de manera exemplar, pacífica i positiva. L'Estat no està acostumat a tractar amb una Catalunya que els planta cara democràticament i amb serenitat"

9. "El govern espanyol no ens ho autoritzarà [la consulta]. Però una cosa és no autoritzar i l'altra és no obstaculitzar. No es tracta d'autoritzar res, sinó de respectar la legislació catalana"

10. "Si l'estat espanyol reacciona a la britànica o a la canadenca, no passa absolutament res. Perquè en el debat sobre la Unió Europea sap què primarà? L'economia. A ningú li interessa que l'economia vagi malament. Les quantitats d'inversions multinacionals a Catalunya, les empreses catalanes de fora d'Espanya... si tot es fa amb un procés pactat, normal, serè i positiu perquè hi guanyi tothom, no passarà res, perquè l'economia passarà per davant de qualsevol cosa"

stats