CONSULTES INDEPENDENTISTES
Política 05/04/2011

Mas: "En cap punt del programa electoral hi surt que farem una consulta independentista"

El president de la Generalitat no ha volgut explicitar quina posició tindrà CiU en el debat sobre la llei d'independència del proper dimecres

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, no ha volgut explicitar quina serà la posició de CiU al respecte de la llei d'independència de Catalunya que es debatrà el proper dimecres al ple del Parlament. Mas ha reiterat, això sí, que la federació nacionalista, al seu programa electoral, no hi deia en cap moment que s'organitzarà un referèndum per a la independència de Catalunya al llarg dels propers quatre anys. Tanmateix, Mas ha reivindicat que el seu programa de Govern sí que hi ha el pacte fiscal i el "dret a decidir sense límits".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la seva participació en la consulta independentista de Barcelona, Mas ha assegurat que la millor opció per a ell era votar "com un simple ciutadà", és a dir, sense càmeres, i ha explicat que no vol entrar al "debat" encetat per Jordi Pujol i les seves asseveracions favorables a la independència de Catalunya. En aquest punt, Mas ha assegurat que ell és president gràcies a un programa que no inclou la independència de Catalunya però sí el pacte fiscal, entre d'altres. "En els propers quatre anys ens hem de centrar en allò que fa més pinya al país", ha conclòs Mas.

stats