Política 01/04/2018

Mas qüestiona que "valgui la pena" investir Puigdemont perquè suposaria més causes penals

L'expresident es mostra partidari de "rearmar forces" i actuar amb "intel·ligència política"

Efe
1 min
L'expresident de la Generalitat Artur Mas

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Artur Mas ha qüestionat aquest diumenge que investir Carles Puigdemont sigui el millor camí per a l'independentisme. En una entrevista a RAC1, s'ha preguntat si "val la pena" intentar-ho tenint en compte que "comportaria més processos penals contra més persones". En aquest sentit, ha subratllat que ja hi ha dirigents independentistes empresonats o a l'exili i que val més "rearmar-se" i formar govern per "plantar cara i tirar cap endavant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Mas ha indicat que "Puigdemont té tota la legitimitat per poder ser investit, té la majoria parlamentària que l'investiria, és diputat i hauria de poder ser elegit". Tot i això, ha advertit que a vegades "la legitimitat no s'acaba imposant a curt termini". "Ara estem en una situació totalment injusta en què una persona que té dret a ser investida no es deixa que ho faci. És criticable i s'ha de combatre, però amb la força que tenim", ha apuntat.

"Un Govern de Catalunya podria ajudar a reclamar més justícia i més legitimitat. Si fem bé les coses, es decantaran al nostre favor. No serà, però, en els pròxims dies o mesos sinó més tard. Això requereix constància, paciència i molta intel·ligència política", ha argumentat el també expresident del PDECat, a qui el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va retirar la causa per rebel·lió.

Mas ha explicat que no parla amb Puigdemont des que va coincidir-hi en la manifestació a Brussel·les el desembre passat, en part perquè hi ha un problema de seguretat en les comunicacions, però també perquè no s'ha cregut necessari que es desplacés a Bèlgica, abans que Puigdemont fos detingut a Alemanya diumenge passat.

stats