POLÍTICA
Política 23/03/2014

Mas insta a assumir en el procés català "riscos" equiparables als que va encarar Suárez restaurant la Generalitat

El president recorda que l'expresident espanyol, ingressat en fase terminal, va tenir la determinació de restaurar la Generalitat per decret i abans no s'aprovés la Constitució

Acn
1 min
Artur Mas, aquest diumenge a Sant Martí de Llémena / ACN

Sant Martí de LlemenaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha instat aquest diumenge a assumir els "riscos" del procés cap al dret a decidir de la mateixa manera que durant la Transició els va assumir l'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez, ingressat en fase terminal, restaurant per decret la Generalitat abans que s'aprovés la Constitució democràtica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha elogiat la "gran capacitat de lideratge i d'assumir canvis i riscos" de Suárez, i n'ha fet un paral·lelisme amb el procés polític en què està immersa Catalunya. "Va convocar les eleccions generals en un any i va legalitzar el partit comunista. Va assumir grans riscos, i a Catalunya també ho estem fent per aspirar a millorar", ha assegurat Mas.

O riscos o dificultats per millorar

Per Mas, si Catalunya no assumeix amb fermesa els riscos que comporta inevitablement el procés d'autodeterminació "difícilment pot millorar". El president ha fet aquestes declaracions durant l'acte d'homenatge a la família Roca, en què ha afirmat que la cuina catalana és la Silicon Valley de la gastronomia mundial.

stats