NOU GOVERN

Ofereix mà estesa a tots els grups parlamentaris

Mas matisa que vol arribar a acords amb totes les formacions i no només amb el PSC

El líder de CiU garanteix un paper important a la resta de  partits en la comissió bilateral i en totes les reformes profundes

L’acord signat entre CiU i PSC “no és un acord d’investidura, sinó un pacte per facilitar la investidura”. Així ho ha puntualitzat el futur president, Artur Mas, en el seu discurs inicial. D’aquesta manera, ha volgut fer callar tots aquells comentaris que donaven per segura una legislatura basada en la sociovergència.


Així, arran d’aquest acord, Mas ha agraït l’actitud “positiva i constructiva” del PSC, però també ha ofert la mà estesa a la resta de grups per arribar a acords puntuals durant els propers quatre anys, assegurant-los també la seva presència en la comissió bilateral Generalitat-Estat i per arribar a consensos per avançar en possibles reformes estatutàries o constitucionals, si es dóna el cas. Igualment, també ha avançat que en el principi de la legislatura caldrà abordar, de nou, l’elaboració d’una nova llei electoral.


“Tenim enormes dificultats que haurem de superar els propers anys”, segons el líder nacionalista, i “el nou president i el Govern no ho tindran gens fàcil”. Per aquest motiu, atès que no tindrà la majoria permanent que voldria, Mas ha demanat a tots els diputats que “ajudin tot el que puguin” i no obstrueixin la tasca de l’executiu.

Més continguts de