POLÍTICA
Política 11/01/2014

"Catalunya vol projectar-se al món, vol ser coneguda i reconeguda": Artur Mas en 10 frases

El president de la Generalitat reivindica el 2014 com l'any en què els catalans decidiran els horitzons del país 300 anys després de la pèrdua de drets, constitucions i llibertats nacionals

Ara
1 min
Mas, durant la seva intervenció a la Seu Vella de Lleida

Barcelona1. "Els herois del 1714 defensaven aleshores l'autogovern de Catalunya i la voluntat del poble català de governar-se a si mateix, i avui les catalanes i els catalans de manera molt majoritària defensen també la seva voluntat inequívoca de governar-se a si mateixos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Amb mètodes diferents, afortunadament, 300 anys després defensem exactament el mateix".

3. "Les armes de llavors van ser les baionetes i els fusells; les d'ara són la democràcia, els vots i la mobilització".

4. "Aquestes són armes molt poderoses de les societats democràtiques si les sabem utilitzar de la millor manera possible, com està fent el nostre país".

5. "Catalunya vol projectar-se i situar-se al món, vol ser coneguda i reconeguda".

6. "Defensem la dignitat d'un poble que ha sabut sobreviure desafiant estats poderosos, molt poderosos".

7. "El poble català, conscient de la història, fidel a les arrels i orgullós de la identitat, és perfectament capaç d'obrir horitzons i amb la força de la mobilització i la força determinant i decisiva dels vots recuperar plenament aquelles llibertats que tantes vegades han intentat arrabassar".

8. "Aquest serà un any per decidir el futur i obrir horitzons".

9. "Quan hem de fer ruta, hem de mirar endavant, però sense oblidar que amb el retrovisor hem de saber què ha passat darrere nostre, una mirada al passat per mirar les fortaleses del passat i per construir el futur".

10. "El país del present té un 70% de la població que o ha nascut a fora o té pare i mare nascuts fora, i és el mateix país que, paradoxalment a ulls d'alguns, un 70% de la seva gent demana el dret a decidir el nostre futur col·lectiu".

stats