Política 08/02/2011

Mas viatjarà sempre en turista en vols de fins a tres hores de durada

El president de la Generalitat assegura que "em correspon anar a primera", però que quan es reclama a la gent "que s'estrenyi el cinturó" cal actuar en conseqüència i comportar-se "de manera austera". Sobre els 80km/h, assegura que ell mai no va prometre en campanya suprimir la limitació "a tot arreu", sinó suprimir l'aplicació "indiscriminada que n'havia fet el tripartit"

Efe
2 min
Artur Mas a la Moncloa

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que ell i el seu Govern viatjaran "sempre" en classe turista en aquells vols que no excedeixin les tres hores de durada, una mesura d'"austeritat" que ha negat que es pugui considerar "populista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Rac1, el president català, que va viatjar en turista per ser rebut pel Rei i que també va optar per un bitllet econòmic per desplaçar-se a la Moncloa, ha defensat aquesta mesura per donar exemple en un moment d'urgències financeres.

"Em correspon anar a primera (...) però vull actuar així i ho seguiré fent. Aniré sempre en turista en els vols de menys de 3 hores de durada, i no ho faré jo, sinó tots els membres del Govern", ha assegurat Mas. El president català, que ahir va escriure una carta als funcionaris demanant-los "complicitat i esforç" davant les decisions "excepcionals" que es prendran, ha argumentat que quan es reclama a la gent "que s'estrenyi el cinturó" cal actuar en conseqüència i comportar-se "de manera austera".

"És una mica més d'incomoditat, però no passa res (...) No és ridícul. El 90% de la gent viatja en turista", ha afegit Mas, i ha recordat que presidents de companyies que han hagut d'afrontar grans ajustos també han optat per renunciar a la classe business.

D'altra banda, Mas ha admès que com que el límit dels 80 quilòmetres per hora als accessos a Barcelona era una mesura de les més de setanta que el Govern es va comprometre davant la Unió Europea a aplicar per reduir els "nivells de contaminació atmosfèrica", ara "hem d'anar amb cura sobre com anem desmuntant tot això, perquè segons com ho fem des d'allà ens trucaran ràpidament". El president ha afirmat que la comunicació pública de la implantació de la velocitat variable als accessos a Barcelona és "millorable", però ha insistit que ell mai no va prometre en campanya suprimir la limitació dels 80 quilòmetres per hora "a tot arreu". CiU va prometre "suprimir" l'aplicació "indiscriminada" d'aquesta mesura que havia fet el tripartit, ha recordat Mas, que ha recordat que abans de l'arribada del govern del PSC, ERC i ICV-EUiA ja existien accessos a Barcelona limitats a 80 quilòmetres per hora i que les mateixes rondes tenen aquest límit. En aquest sentit, també ha justificat que la climatologia pugui condicionar l'aplicació de la velocitat variable en algunes vies, però ha recordat que només hi ha anticiclons a Barcelona menys de 70 dies a l'any.

stats