Política 04/05/2016

Mas reclama que emergeixin nous lideratges a CDC preparats per comandar el futur del partit

L'expresident de la Generalitat, davant del consell nacional de la formació, assegura que "sense Convergència no hi ha independència"

Oriol March
3 min
Artur Mas ha proposat les opcions de la consulta

Cerdanyola del VallèsEl president de Convergència, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres davant del consell nacional del partit que sense el seu partit "no hi haurà independència". "Hi ha gent que vol disminuir aquest paper. Si se'n sortissin, farien un dèbil favor", ha apuntat en un discurs aplaudit pels quadres de la formació. Mas ha presentat CDC com el partit que "més ha fet" per reivindicar l'estat català i ha apuntat que hi ha altres formacions que "només fan discursos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La gent ha de saber que, a banda del discurs fàcil, estan disposats a prendre decisions difícils", ha apuntat l'expresident de la Generalitat, que ha demanat "màxima implicació" per a les eleccions espanyoles del 26-J. "Quan un projecte reneix, és important saber que la gent ens dóna suport", ha apuntat Mas.

Sobre el seu paper en la refundació, l'expresident de la Generalitat ha apuntat que hi serà, però ha reclamat que emergeixin nous lideratges que pugui governar el futur de Convergència.

Els puntals del nou partit

"Quins són els sentiments i els valors d’aquest espai central que ha de representar CDC? L’espai de la gent que sap que la convivència és un tresor, i que no es pot perdre. La convivència ha estat un dels grans valors fonamentals del progrés de Catalunya i de la seva pervivència com a nació. Representem això, i de cap manera es pot posar en risc. Però l’espai central representa aquella gent que sap que, sense progrés econòmic, sense creació de riquesa, un país s’empobreix, i per més discursos que faci, no té res a repartir", ha reflexionat l'expresident de la Generalitat, que ha elogiat la "gent particular que ha tirat endavant pencant de valent". "Hem de tornar a aixecar la veu, ara que això es criminalitza", ha ressaltat el dirigent nacionalista.

"El benestar real és aquell que és capaç d’arribar a tota la societat, no només a uns pocs. En aquest sentit, som aquella gent que sabem que la intervenció dels poders públics és fonamental per repartir correctament el progrés i la riquesa. Els mercats tenen egoïsme i cobdícia, i representem la intervenció dels poders públics davant aquesta cobdícia", ha reivindicat Mas, que ha demanat "aixecar una llança" a favor de la col·laboració entre els poders públics, la iniciativa social i la iniciativa particular.

"Som aquella gent que sap que un país petit o mitjà com Catalunya ha de tenir una ment oberta i estar present a tot el món. No volem ser un país petit ni perifèric. I som aquella gent que sap, que veu i que sent la catalanitat com un sentiment d’estima al país. Com un sentiment de compromís amb el país que viu aquesta catalanitat com una expressió cultural, d’adhesió a determinats valors culturals. I que la viu com una adhesió a una determinada manera de fer", ha apuntat l'expresident per resumir l'espai central que aspira a representar Convergència. "Hem de representar amb plena eficàcia aquesta gent nombrosa", ha apuntat.

El futur de CDC, segons Rigau

"Estem en una vessant extraordinària. Som testimonis dels temps polítics més rellevants de la història de Catalunya. El que avui s’aprovi dependrà el futur del projecte convergent", ha reflexionat Irene Rigau, que s'ha dirigit extraordinàriament als quadres del partit en la part oberta als mitjans del consell nacional.

El consell nacional avala avui la pregunta i el reglament de la consulta interna del proper 21 de maig en què els militants i els simpatitzants decidiran sobre si cal fundar una nova formació o bé renovar a fons l'actual. El mateix dia es triarà el cap de llista a Madrid a través de primàries, les primeres que celebra CDC en els seus quaranta anys d'història. El nom sortirà de la pugna entre Francesc Homs, actual cap de files del partit a Madrid, i de Sílvia Requena, vinculada al grup congressual Generació Llibertat i a Germà Gordó, exconseller de Justícia i aspirant a la secretaria general.

El reglament i la pregunta de la consulta s'ha aprovat per unanimitat, segons ha tnformat el partit.

stats