Política 19/05/2016

Mas adverteix del risc que les desavinences al Govern el converteixin en el "Dragon Khan dels tripartits"

En una entrevista al programa '.Cat' de TV3, el president de CDC assegura es podria presentar a unes eleccions a la presidència d'una hipotètica República catalana

O.m.
2 min
El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, va ser ahir al plató del programa .Cat de TV3 quan s’esgota el temps per a la investidura.

BarcelonaEl president de Convergència, Artur Mas, ha assegurat aquest dijous a la nit al programa '.Cat' de TV3 que existeix el risc que la legislatura es converteixi en el "Dragon Khan dels tripartits" arran de les polèmiques entre CDC i ERC per l'IRPF. "Ara s'ha de garantir la cohesió i la unitat", ha assenyalat Mas, que ha apuntat que l'origen del cas no prové ni de Puigdemont ni del seu partit. L'expresident ha defensat que es rebaixi el tram de l'IRPF a les rendes baixes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident de la Generalitat s'ha implicat durant les últimes setmanes a l'hora de fer campanya interna per la consulta del proper dissabte. Des que va deixar el càrrec, Mas ha intentat ordenar el procés de refundació i es prepara per arbitrar la pugna congressual que s'obrirà just després de la votació interna.

El pas enrere

Preguntat sobre la seva renúncia a la presidència de la Generalitat arran del veto de la CUP i les tensions internes a Junts pel Sí, Mas ha apuntat que no es penedeix "gens ni mica" de la decisió. "Crec que Carles Puigdemont ho està fent molt bé", ha assenyalat sobre l'exalcalde de Girona, de qui ha destacat que "no va tenir temps per preparar-se". Mas ha revelat que "té contacte" amb el seu successor.

"Retirar-me de la presidència era el que volien tots els poders fàctics", ha apuntat l'expresident de la Generalitat. Mas ha apuntat que unes noves eleccions a Catalunya haurien suposat un "fracàs" del projecte sobiranista, i ha indicat que no té intenció de tornar a ser president. "Només tindria sentit si això [el procés] anés malament", ha ressaltat. "I també podria tornar en unes eleccions a la presidència de la República, amb funcions representatives", ha considerat.

La prohibició de les estelades

Mas ha assenyalat que la prohibició de les estelades a la final de la Copa del Rei és un "senyal de por, ràbia i intolerància". "Em sembla correcte que Carles Puigdemont i Ada Colau no assisteixin al partit, defensen la llibertat d'expressió", ha apuntat el dirigent nacionalista, que ha criticat la "intolerància permanent" de Madrid envers el sobiranisme. "Tant de bo s'acabi revertint [la decisió]", ha considerat l'expresident de la Generalitat.

La investigació a Francesc Homs

"Preveia que passaria això", ha considerat Mas sobre la investigació oberta a Francesc Homs, exconseller de la Presidència, per la seva participació en la jornada del 9-N. "Se la va jugar per la via dels fets", ha apuntat l'expresident. En aquest sentit, el dirigent nacionalista ha considerat que "Madrid i la seva intolerància" han ajudat al procés en la mesura que ha convertit ciutadans a l'independentisme.

stats