NOU GOVERN
Política 27/12/2010

Mascarell dóna el "sí" a Mas i es convertirà en el nou conseller de Cultura

Prendrà possessió dimecres, juntament amb la resta de membres del nou govern de la Generalitat

Oriol March
1 min
Mascarell, amb Mas a la presentació de 'La màscara del rei Artur'

BarcelonaEl socialista Ferran Mascarell ha decidit acceptar l'oferta d'Artur Mas per convertir-se en el nou conseller de Cultura dins el govern que prepara CiU en la seva tornada al poder. Divendres, el nou president i el futur conseller –que també s'havia postulat per encapçalar la llista socialista a les eleccions municipals de Barcelona– ja es van veure en un hotel de Barcelona i Mascarell s'ha passat el cap de setmana meditant si acceptava el càrrec. Així ho ha confirmat personalment al diari ARA i dimecres ja exercirà, quan es dugui a terme el traspàs de poders.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mascarell ja va ser conseller de Cultura a les acaballes del primer tripartit, sota la presidència de Pasqual Maragall. Amb el segon pacte a tres bandes va deixar l'escó socialista i la conselleria, que va anar a parar a mans de l'aleshores independent –ara militant d'ERC– Joan Manuel Tresserras. Ara treballava al sector privat, concretament a l'editorial RBA.

Aquest mateix matí, el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha explicat als micròfons de RAC1 que el fitxatge de Mascarell "aniria en la línia de fer un govern transversal, dels millors; quan parlem de política i cultura, el seu nom sempre destaca".

stats