NOU GOVERN
Política 27/12/2010

Mascarell deixarà el PSC a petició de Montilla arran de la seva entrada al Govern d'Artur Mas

El primer secretari del partit li va fer saber divendres que el seu nou càrrec no era compatible amb la militància socialista. Encara no se sap quan es farà efectiva la baixa

Efe
1 min

BarcelonaEl nou conseller de Cultura, el socialista Ferran Mascarell, ha trucat al fins avui president de la Generalitat, José Montilla, abans d'acceptar l'oferta d'Artur Mas per ocupar aquesta cartera en el Govern de CiU, una conversa en la qual també ha quedat clar que Mascarell deixarà el PSC. Segons fonts pròximes a l'expresident, Montilla ja li va traslladar divendres que l'acceptació d'entrar al Govern de CiU havia de comportar la sortida del PSC, cosa que Mascarell, segons les mateixes fonts, ha assumit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, encara no ha transcendit quan formalitzarà la seva baixa del PSC, un partit que espera ara que Mascarell faci el pas.

Actualment, Mascarell, que també va ser regidor de Cultura a l'Ajuntament de Barcelona, era conseller delegat d'RBA Audiovisual, encara que el seu mandat estava previst que finalitzés el 31 de desembre que ve.

D'una altra banda, José Montilla, que avui ha posat a Mas la medalla que l'acredita com a nou president de la Generalitat, ha deixat una carta manuscrita al despatx del nou president en la qual li desitja sort en aquesta responsabilitat.

Segons aquestes fonts, Montilla reitera en la missiva que des de la seva condició d'expresident de la Generalitat sempre estarà a disposició de Catalunya i de les seves institucions.

També trasllada a Mas que no estarà sol com a president, perquè les persones que ocupen aquest càrrec -el de president de la Generalitat- gaudeixen d'una "especial estima" per part de la ciutadania.

L'expresident català es mostra també convençut que Mas serà "fidel" a la trajectòria del catalanisme polític i li confessa que en moments de dificultat va pensar com haurien actuat els seus antecessors en el càrrec.

stats