Política 19/08/2015

Mascarell anirà a la Via Lliure i insinua que Mas podria no ser-hi per preservar el "paper institucional"

El conseller de Cultura es posa a disposició del president per al post 27-S però es mostra "preparat" per si s'acaba la seva etapa al Govern

Laia Vicens
1 min
El conseller de Cultura Ferran Mascarell arriba a la reunió de la comissió delegada del Macba / MANOLO GARCÍA

Prada (Conflent)El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha anunciat que participarà a la Via Lliure de la diada de l'Onze de Setembre a la Meridiana. "Jo hi aniré, hi he anat cada any i aquest any també", ha dit. "No me n'he perdut cap i aquesta tampoc me la perdré", ha explicat Mascarell en una atenció als mitjans de comunicació a la Universitat Catalana d'Estiu que se celebra a Prada (Conflent).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, Mascarell ha insinuat que el president de la Generalitat, Artur Mas, podria no ser present a la manifestació. De fet, Mas no ha acudit a cap de les mobilitzacions que la societat civil ha impulsat els darrers anys. Segons Mascarell, Mas sempre ha pres aquestes decisions basant-se en "una reflexió molt sòlida sobre el seu paper institucional". Aquest any, ha dit, el president tornarà a fer "el que cregui més convenient en funció del seu paper institucional".

"Estic preparat perquè s'acabi el meu contracte al Govern"

Preguntat sobre la seva presència al Govern que podria sorgir després del 27-S, Mascarell ha avisat que el seu "contracte" com a conseller s'acaba "el dia que s'acaba el Govern" i ha dit que "està preparat" per acabar aquesta etapa. Això sí, ha mostrat la seva "disposició" a fer "la feina que convingui".

"El país viu en un moment excepcional i calen dues coses: posar-nos a disposició i mirar de sumar", ha indicat, tot afegint que per assolir la independència cal "sumar totes els sensibilitats polítiques". "Aquell que tingui ganes de sumar, m'hi trobarà", ha sentenciat. Mascarell ha recordat, amb tot, que són els presidents de la Generalitat els que tenen l'última paraula sobre la composició dels executius.

stats