Política
Política 21/02/2011

Mascarell defensa que les retallades impliquen només "un petit esforç en coses sumptuàries"

El conseller de Cultura ha volgut minimitzar les crítiques que diversos creadors i gestors culturals han fet els darrers dies

Redacció
1 min
mascarell

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Ferran Mascarell ha explicat que les retallades anunciades al departament de Cultura són “un petit esforç en coses sumptuàries per agafar embranzida i recuperar posicions el més aviat possible”. El conseller de Cultura ha realitzat aquestes declaracions després d'un cap de setmana amb diversos pronunciaments crítics amb l'escapçament del pressupost fets per diversos creadors i gestors culturals. Mascarell, en entrevista a Catalunya Ràdio, ha lamentat: “Portem molts anys dient que la cultura és important, però el pernil el tenim en l'os. I per tant, la retallada toca os”. En tot cas, ha admès que alguns teatres potser hauran de fer un espectacle menys. “Entenc que no se sentin còmodes, però hem d'estudiar quin discurs fem des de la cultura, en temps de retallades generals”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dels temes de l'entrevista ha estat la pèrdua de patrimoni cultural perquè el compra el ministeri: “Que amb diners de l'estat hi hagi una competència per darrere amb les negociacions que s'esta fent la generalitat em sembla malament”, ha explicat Mascarell, “però més encara que l'Estat no digui 'això a quin arxiu ho volen?' perquè són diners que també hem pagat vostè i jo”. En aquest sentit, Mascarell ha manifestat que vol unes "regles radicalment diferents" amb el govern estatal. El conseller també ha defensat que les obres d'art en litigi amb l'Aragó romanguin a Catalunya i ha recordat que al 2006 es va signar una declaració al Parlament per part de tots els grups. “La llei de patrimoni indica que no tenen cap necessitat de marxar”.

Pel que fa al conflicte amb el País Valencià per TV3, ha revelat que les negociacions les durà presidència, i que Cultura ha estat exclosa del tema.

stats