CAS PALMA ARENA
Política 21/03/2012

Matas va convertir les Balears en un pantà de corrupció entre el 2003 i el 2007

Des que Matas va perdre per segon cop les eleccions, el 2007, una quarantena d'ex alts càrrecs del PP balear han estat imputats en nou casos de corrupció

Ara
1 min
UNA LEGISLATURA D'OPULÈNCIA I 'GENT GUAPA'
 Entre el 2003 i el 2007, uns anys econòmicament molt pròspers a tot l'Estat, el president balear Jaume Matas es va deixar veure amb tota mena de personalitats famoses i va encarregar projectes que en alguns casos acabarien engreixant les trames de corrupció que ara es jutgen. A la foto, amb l'actor Michael Douglas en un viatge a Londres a finals de l'any 2003.

PalmaEl retorn, el 2003, de Jaume Matas a la presidència balear després del pas pels ministeris del govern de José Maria Aznar com a plataforma per recuperar el govern insular, va suposar que les Illes es convertissin en un pantà de corrupció. Així ho evidencia l'anàlisi de les dades, després que es conegués la sentència que el condemna a 6 anys de presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de les eleccions del 2007, en què Matas va perdre per segon cop el govern balear en benefici del govern de coalició progressista, una quarantena d'ex alts càrrecs del PP balear han estat imputats en nou casos de corrupció. Entre ells, exconsellers, ex directors generals, exgerents d'empreses públiques i ex caps de gabinet. Resultat d'una època en què les factures inflades, iniciatives partidistes i el tràfic d'influències eren a l'ordre del dia.

Podeu llegir l'anàlisi sencer del periodista i escriptor mallorquí Pere Antoni Pons a l'ARA PREMIUM.

stats