Política 22/02/2011

Matas declara als jutjats de Palma pel cas del Palau de l'Òpera

L'expresident balear està ascusat de delicte electoral, malversació de fons públics, frau i prevaricació pel procés presumptament irregular d'adjudicació de l'obra a l'arquitecte Santiago Calatrava

acn
1 min
jaumematas

PalmaL'expresident de les Illes Balears, l'expopular Jaume Matas, ha tornat als jutjats de Palma per tornar a declarar com a imputat, ara per l'adjudicació del Palau de l'Òpera. Ha arribat tranquil i ha dit als mitjans que els atendria en sortir. Matas ha comparegut acompanyat del seu advocat, Rafel Perera, entre crits de "xoriço", "lladre" i "pocavergonya" d'unes quantes persones que s'havien concentrat per rebre'l. El procés d'adjudicació, presumptament irregular, del Palau de l'Òpera a l'arquitecte Santiago Calatrava és el que s'investiga en aquesta peça, una de les 25 que formen el sumari del cas Palma Arena. Per aquesta peça se l'acusa de delicte electoral, malversació de fons públics, frau i prevaricació. Cal recordar que en acabar la seva declaració, el jutge instructor del cas decidirà si imposa una fiança civil d'1,6 milions d'euros a Matas, tal com sol·licita el ministeri Fiscal i l'Advocacia de la Comunitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons publica aquest dimarts Diario de Mallorca, Matas preveu assumir davant el jutge que ell és l'únic responsable de la contractació de l'arquitecte valencià. Defensarà que el projecte era viable i que l'edifici transformaria l'aspecte de la ciutat.

stats