CORRUPCIÓ
Política 24/05/2012

Matas demana que declarin Camps i González Pons

Salvador Almenar
2 min
L'expresident Jaume Matas sortint dels jutjats d'instrucció de Palma.

VALÈNCIA.L'expresident del Govern Balear Jaume Matas té la intenció de portar als jutjats Francisco Camps i Esteban González Pons. Així es desprèn de l'escrit que va presentar ahir al jutjat número 3 de Palma, que instrueix el cas Urdangarin. Matas va demanar al jutge José Castro que citi a declarar l'expresident de la Generalitat Valenciana i el vicesecretari d'estudis i programes del Partit Popular perquè puguin aclarir els detalls dels convenis que es van signar entre l'administració valenciana i l'Instituto Nóos i que van reportar a la fundació que presidia el duc de Palma més de tres milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les investigacions han revelat que la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València van reportar a l'ONG d'Urdangarin 3,1 milions d'euros per la celebració de tres cimeres i 380.000 euros més per organitzar uns Jocs Europeus que mai es van arribar a disputar.

Matas va requerir al jutge que prengui declaració a l'expresident Camps basant-se en el testimoni de l'empresari valencià Miguel Zorío, que va explicar sobre els fallits Jocs Europeus que "en aquesta reunió el que diu el president [Camps] és que vol fer un encàrrec a l'Instituto Nóos per a aquest projecte". Per la seva banda, la petició de la compareixença de González Pons es fonamenta en el fet que va ser ell qui va signar "de pròpia mà el conveni per a la celebració d'aquests Jocs Europeus", tal com va explicar en l'escrit presentat pel seu advocat.

L'expresident balear està imputat en aquesta causa i, per ara, és l'únic de tots els polítics que van signar convenis amb Nóos que té aquesta condició en el procediment. Aquest fet l'ha portat a expressar en alguna ocasió que creu que no se li està donant un tracte igualitari al que es dóna a la resta de polítics que van tancar acords amb Urdangarin. Tot i això, en l'escrit registrat ahir, l'expresident Matas justifica la seva petició argumentant que "si s'ha pres declaració a representants d'entitats privades que han aportat fons a les entitats en la qual col·laborava el duc de Palma, resulta encara més necessari prendre declaració als responsables de les entitats públiques que han col·laborat amb les altres persones i entitats objecte d'investigació".

stats