Política 10/01/2012

Matas diu en el judici que no recorda haver encarregat el concurs fraudulent

L'expresident del Govern Balear apunta cap a l'exdirector general de Comunicació, Joan Martorell, al·legant que ell no s'encarregava de convocar concursos. Només admet que potser l'hi van consultar

Enric Borràs
2 min
Antonio Alemany, al centre, i Jaume Matas, asseguts al bancs dels acusats / EFE

PalmaSi els exmembres del seu equip diuen que ell mateix va autoritzar el concurs fraudulent per contractar el periodista Antonio Alemany –també acusat–, deu ser perquè potser ho va fer, però no ho recorda. No recorda haver encarregat cap concurs, i encarregar concursos no era competència seva com a president del Govern Balear. Això és el que ha declarat l'expresident de les Illes Jaume Matas en ser interrogat pel fiscal Pedro Horrach, en el primer judici per la trama Palma Arena, al qual compareix com a acusat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Matas ha assegurat que no té cap problema amb Maria Umbert, amb Dulce Linares ni amb Joan Martorell, i que tampoc no en va tenir cap mentre van treballar amb ell al Govern Balear. I tampoc té cap problema personal amb Miguel Romero, tot i que admet que a nivell familiar n'hi havia hagut algun.

En resum, Matas no ha pogut al·legar que els seus excol·laboradors s'inventen el que van declarar ahir, també com a acusats, en el primer dia de judici. Per la qual cosa ha acabat dient que potser tenen raó quan diuen que ell va autoritzar el concurs però que no ho recorda. Sobre si el concurs de la firma Nimbus va ser una decisió política, ha dit: "Potser ells ho suposen, però no en tenen cap prova".

Tanmateix, ha reconegut que "És molt probable que si el senyor Martorell va decidir aquest concurs jo hi donés el meu vistiplau". "Seria molt normal, en això tenen raó", ha admès.

Quan el fiscal li ha recordat que l'objecte del concurs era analitzar la imatge del Govern i mesurar l'impacte de les polítiques públiques, una informació que necessitava per establir la política de comunicació del Govern, Matas ha contestat: "El president no ha vist aquest concurs i no el recorda".

El fiscal li ha replicat que una cosa de tanta importància com adoptar l'estratègia política del Govern no podia sortir del senyor Martorell. Matas ha sigut aleshores més directe i contundent. "Aquest concurs no és obra meva, no és de la meva competència i jo no recordo haver-lo vist. És competència dels òrgans que tenen competència per fer concursos, i el president no en té".

stats