Política 13/09/2017

Maties Serracant: "Em vull veure com un alcalde compromès a posar les urnes, no com un màrtir"

L'alcalde de Sabadell, tot i formar part de la Crida, que inclou la CUP, no deixa clar si anirà a declarar o no

Xavi Segura
2 min
Maties Serracant, actual alcalde de Sabadell, al centre al costat de tots els membres del govern municipal

SabadellL’alcalde de Sabadell, Maties Serracant (Crida per Sabadell), carrega contra les citacions de la fiscalia dels més de 700 alcaldes pel seu suport al referèndum però no aclareix si ell anirà a declarar. L'alcalde, que forma part del partit on hi ha la CUP, ho ha explicat aquesta tarda en un acte a favor del referèndum i contra l’ordre emesa avui per la Fiscalia General de l’Estat en el qual ha afirmat que el govern municipal farà “tot el que estigui a les seves mans” per permetre el vot l’1-O.

"Em vull veure com un dels alcaldes que té el compromís sòlid, com els altres més de 700, de poder facilitar que les urnes hi siguin l'1 d’octubre, no com un màrtir", ha afirmat Serracant, que decidirà si compareix davant del jutge un cop rebi la citació judicial. "No és competència nostra impedir res, no està dins del nostre procés", ha afegit.

Serracant és el primer alcalde cupaire que no aclareix si seguirà els passos del partit de no correspondre a la citació judicial.

“La gent identifica la Crida per Sabadell com la CUP, però no és així”, ha afirmat l’alcalde en declaracions a l’ARA en les quals ha defensat la confluència de forces que formen la Crida.

L’acte s’ha dut a terme davant de l’Ajuntament de Sabadell i ha comptat amb el suport i la presència dels 14 membres del govern municipal, format per la Crida, ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell, que han defensat en bloc el dret a decidir l’1-O. En l'acte també hi han participat els quatre regidors de CiU i dos regidors no adscrits (exregidors del PSC), fet que ha evidenciat que 20 dels 27 regidors que té el consistori estan a favor del referèndum.

A més, Serracant ha fet una crida a la comunitat internacional perquè es manifesti contra la “vulneració dels drets fonamentals que està duent a terme l’estat espanyol”. Prop de 200 persones han donat suport al govern local amb crits d’"independència" i de "votarem".

L’alcalde de Cerdanyola no declararà

L’alcalde cupaire de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola), assegura que no anirà a declarar davant del jutge malgrat l’amenaça de ser detingut. “Tirarem endavant i no serà l’estratègia de la por el que ens farà canviar de posició”, ha explicat Escolà, que ha assegurat que la fiscalia “no pot ordenar la detenció d’alcaldes”. Carles Escolà també ha afirmat que el consistori treballa perquè el referèndum es dugui a terme “amb total normalitat”.

stats