Política 07/05/2018

Mauri es reuneix amb Puigdemont a Berlín i li demana que l'independentisme faci un "front comú"

El vicepresident d'Òmnium mostra al líder de JxCat la seva preocupació per la "manca d'estratègia unitària"

Ara
1 min
Carles Puigdemont i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, en una reunió a Berlín

BarcelonaEl vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, s'ha reunit aquest dilluns amb el líder de Junts per Catalunya (JxCAT), Carles Puigdemont, i li ha traslladat la necessitat d'un "front comú de l'independentisme per actuar contra la repressió i fer República". En un comunicat, l'entitat ha afirmat que Mauri li ha expressat la seva preocupació per la "manca d'estratègia unitària" i per això Mauri ha traslladat a Puigdemont que l'entitat estarà "al costat dels grans consensos i de l'estratègia compartida per la majoria parlamentària". D'altra banda, ha afirmat que "l'Estat espanyol és el responsable que no s'hagi pogut constituir govern a Catalunya amb la repressió, l'aplicació del 155 i la vulneració de drets dels electes", però ha afegit que és urgent recuperar les institucions "segrestades per un 155 antidemocràtic", una posició que sí que és "compartida amb el president i la resta de formacions independentistes".

Mauri ha expressat el suport d'Òmnium a Puigdemont així com a la resta de polítics a l'estranger i li ha reiterat que "sempre estarà al seu costat i de tots aquells que pateixen presó, exili i repressió per defensar la democràcia i els drets fonamentals dels ciutadans". Li ha agraït també la tasca de denúncia internacional que considera "imprescindible seguir fent amb la màxima intensitat i fermesa possible".

La reunió arriba després que la setmana passada Puigdemont es reunís amb la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie.

stats