DEBAT D'INVESTIDURA
Política 20/12/2012

Lucena: "S'ha iniciat un camí independentista que el PSC no permetrà que es lligui al dret a decidir"

El dirigent socialista reclama a Mas que "hauria d'afrontar els reptes econòmics" i qüestiona que Unió li doni suport en el gir sobiranista

S. Gonzàlez / R. Tugas
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha denunciat que Artur Mas en el seu discurs d'investidura hagi identificat el dret a decidir amb la independència. Segons ha afirmat, els socialistes defensen fer una consulta però no necessàriament per endegar el camí cap a l'estat propi. "S'ha de començar a dir que s'ha iniciat avui un camí clarament independentista que el PSC no permetrà que es lligui indissolublement al dret a decidir", ha afirmat, atès que "és trampós dir que es vol decidir sobre una cosa sobre la qual ja estan decidint".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Lucena lamenta que Mas es proposi "abordar reptes majúsculs [...] amb el Govern més feble de la història de la democràcia catalana reinstaurada". El dirigent socialista creu en aquest sentit que caldria prioritzar l'economia, ja que "els ciutadans de Catalunya estan demandant que donem prioritat a la crisi econòmica i això s'ha abordat en el terç final del discurs". Finalment, Lucena ha burxat en el gir discursiu de Mas, sobretot en l'àmbit fiscal, recordant el seu vot a favor de la llei d'estabilitat pressupostària, i ha qüestionat que Unió el vegi amb bons ulls. "Hauria d'intentar afrontar els reptes econòmics", li ha reclamat.

stats