Política 30/04/2013

El PSC entraria en un govern d'unitat que integrés el PP i deixés de crear estructures d'estat

El portaveu parlamentari socialista, Maurici Lucena, diu a Catalunya Ràdio que no volen pactar els pressupostos perquè no es refien de CiU

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, assegura que els socialistes catalans entrarien en un govern d'unitat si integrés el PP. Ho ha dit en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què també ha condicionat l'entrada a l'executiu català dels socialistes al fet que se suprimís el Consell Assessor per a la Transició Nacional i que "es deixessin de crear estructures d'estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Lucena ha assegurat que si el PSC es nega a un pacte pressupostari és perquè no es refien de la federació nacionalista i, en aquest sentit, ha posat l'exemple de la manca de suport de CiU a la moció del PSC sobre la celebració d'una cimera socioeconòmica, després d'haver-se'n mostrat partidaris.

Preguntat sobre l'oferta d'entrar al Govern que l'executiu català a fet en diverses ocasions, Lucena ha assegurat que "se n'ha parlat als mitjans de comunicació" i ha lamentat que no s'hagi fet cap oferta durant "les converses que regularment tenen el primer secretari del PSC i Artur Mas".

Pel que fa a les condicions que els socialistes posarien per entrar a l'executiu, el portaveu socialista ha subratllat que "es tractés de fer un govern d'unitat" i, preguntat sobre si hi hauria d'haver el PP, Lucena ha assenyalat que aquest extrem seria positiu perquè "el PPC és una part important de la negociació amb la resta d'Espanya".

stats