Política 28/03/2014

Lucena: "L'immobilisme de Rajoy comença a esquerdar-se i s'ha d'aprofitar"

El portaveu parlamentari del PSC alerta el PP que l'encaix de Catalunya a Espanya va més enllà del finançament

Sara González
1 min
Maurici Lucena, en roda de premsa aquest dijous / ACN

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, considera que l'oferta de millora del finançament que suposadament farà el govern espanyol a Catalunya el proper 8 d'abril és un símptoma que "l'immobilisme de Mariano Rajoy comença a esquerdar-se". Es tracta d'una oportunitat que segons el dirigent socialista cal "aprofitar" per establir el diàleg necessari per satisfer les reivindicacions catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lucena adverteix el PP, però, que no pot caure en "l'error" de pensar que amb una oferta de finançament n'hi ha prou. "La discussió de l'encaix de Catalunya a Espanya és un tema més profund que un sistema de finançament", alerta. Amb tot, considera que CiU no pot deixar escapar l'oportunitat de negociar, ja que el sistema de finançament autonòmic ja s'hauria d'haver revisat l'any passat i "cada dia que passa Catalunya perd diners".

Els socialistes reivindiquen que més enllà del sistema de finançament cal una reforma constitucional en sentit federal i que, tot i que es pot intuir "un cert canvi d'actitud", aquest és, per ara, "del tot insuficient".

stats