Política 01/10/2012

Mayor Oreja creu que ETA és "l'avantguarda del projecte de ruptura" dels nacionalismes català i basc

L'exministre d'Aznar afirma que l'organització armada ha deixat de matar "per debilitament i perquè veu l'oportunitat històrica de trencar Espanya"

Efe
1 min
Jaime Mayor Oreja (dreta) va atacar ahir amb duresa Rajoy pel cas Uribetxeberria.

MadridL'exministre espanyol de l'Interior Jaime Mayor Oreja ha alertat aquest dilluns de la "crisi de nació" que al seu parer viu Espanya i ha afirmat que els moviments nacionalistes basc i català van a l'"uníson" amb "l'avantguarda de la ruptura que és ETA".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"ETA no és només un grup terrorista, és un projecte de ruptura, i s'ha posat a l'avantguarda de Catalunya i del País Basc en aquesta matèria", ha dit Mayor Oreja en una entrevista a la Cope.

Segons el dirigent popular, la banda terrorista ha deixat de matar per debilitament de les seves organitzacions, però, "sobretot, perquè ha vist l'oportunitat històrica de trencar Espanya, perquè està fregant el poder al País Basc i perquè veu que Catalunya i el País Basc van a l'uníson".

Sobre les protestes entorn del Congrés dels Diputats, Mayor Oreja ha dit que el que més l'inquieta és que es "retransmetin en directe per televisió".

"Em sembla un disbarat que cada dia es retransmetin més tots els problemes d'ordre públic amb càmeres de televisió, perquè al final s'està incitant a manifestar-se", ha argumentat l'exministre, per a qui "hi ha coses que excedeixen la prudència".

stats