Mayor Zaragoza veu "incongruent" l'acord amb la Unesco i el tancament d'Unescocat

L'exdirector general de la Unesco aplaudeix el conveni signat entre la Generalitat i l'organisme de promoció de la cultura de l'ONU

L'exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, ha aplaudit avui l'acord signat entre la Generalitat i la Unesco perquè significa més cultura "en comptes de negocis, negocis i negocis", però ha afirmat que això és "incongruent" amb el tancament del centre Unescocat per falta d'ajudes. Mayor Zaragoza s'ha referit a l'acord que va signar amb la Unesco a París el president de la Generalitat, Artur Mas, que amplia les competències de Catalunya en aquest organisme i permet enviar-hi els seus propis representants al marge de la delegació espanyola.

"L'acord és un pas molt important", ha dit Mayor Zaragoza, que ha explicat que "servirà per una cosa molt important: cultura, cultura i cultura, en comptes de 'business', 'business' i 'business'". "M'estranya que, en un moment en què es vol reforçar la col·laboració cultural, educativa i de ciència amb la Unesco hagi desaparegut Unescocat (el Centre Unesco de Catalunya), un dels millors centres del món. Potser l'acord servirà per arreglar aquesta incongruència ", ha conclòs Mayor Zaragoza.

Més continguts de