DEBAT SUCCESSORI A ERC
Política 22/06/2011

'Mea culpa' de Tresserras: "El problema d'ERC no han estat les idees; hem estat les persones"

Opina que Oriol Junqueras suscita el "consens i unanimitat" necessaris per poder liderar ERC en l'actual context

Acn
2 min

BarcelonaL'exconseller de Cultura Joan Manuel Tresserras ha destacat, en una entrevista a Catalunya Ràdio la importància que pot tenir per a Esquerra la proposta de l'eurodiputat Oriol Junqueras d'intentar liderar el partit. "Tinc la impressió que suscita un grau de consens molt ampli. És una persona que suscita una certa unanimitat respecte a la seva preparació, respecte a la seva capacitat d'emocionar i d'expressar el que molta de la gent d'ERC sent", ha dit. Segons Tresserras, Junqueras pot afavorir la cohesió del partit i "és una garantia que la possibilitat de disposar d'una proposta consensuada ampla hi és", cosa que no veu "que en aquests moments fos tan fàcil en altres formacions polítiques".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la davallada electoral d'ERC, l'exconseller, afiliat l'any passat als republicans -juntament amb Junqueras-, ha entonat el mea culpa en afirmar que el problema de la formació no és d'idees sinó de persones. "Les idees han funcionat. Per tant el problema no eren les idees i tampoc no són les sigles. El problema hem estat nosaltres, les persones que, d'alguna manera o altra, han tingut un paper més o menys rellevant al capdavant del projecte perquè no hem resultat creïbles, i en part és un problema nostre, per manera de fer, per excentricitat respecte al que la gent ha interpretat habitualment com la gestió política". La tesi de Tresserras topa amb la del secretari general, Joan Ridao, que manté que el que cal és debatre primer sobre idees i després sobre persones.

Sobre la decisió de l'exlíder d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira de deixar el partit, Tresserras ha afirmat que li va "saber greu" però que ho "entén". "Està dolgut pel tracte que ha rebut i crec que té raó, que no s'han fet les coses adequadament", ha afegit. L'exconseller explica que la preocupació de Carod és "poder tenir un projecte de país formulat des de formacions progressistes, radicalment democràtiques, que puguin ser àmpliament compartides, i que aquest pugui ser el bloc hegemònic en un procés de construcció nacional".

stats