NOU GOVERN
Política 30/11/2010

Ecologistes i ICV rebutgen la supressió de la conselleria de Medi Ambient per part de CiU

Esquerra defensa que s'agermani el departament amb el de pagesia. El biòleg Ramon Folch i els ambientòlegs no ho veuen "trascendental". El PSC no ha volgut opinar

Redacció
1 min
Artur Mas saludant els militants i simpatitzants de CiU des del balcó de l'hotel Majestic, després de comparèixer com a vencedor del 28-N.

BarcelonaL'edició en paper del diari ARA anunciava avui que CiU té la intenció de suprimir en el nou Govern la conselleria de Medi Ambient per tal de fusionar-la amb la de Política Territorial o amb la d'Agricultura i les reaccions a aquesta mesura no s'han fet esperar. Aquest canvi també serviria per modificar la funció del departament, que deixaria de tenir com a objectiu la protecció mediambiental per tal de centrar-se en l'activitat econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Qui ha rebutjat més contundentment l'anunci han estat les organitzacions Ecologistes en Acció i Fundació Terra, que defensen que “vivim en un planeta finit i l'economia ha d'estar subordinada a l'ecologia”, i ICV, que ha anunciat una oposició "bel·ligerant per mantenir el bagatge mediambiental". Per la seva banda, Esquerra proposa que es replantegin les polítiques en aquest camp, però per unir-les a les de pagesia, ja que "l'equilibri territorial no és només fer carreteres". Finalment, el biòleg Ramon Folch li treu ferro a l'assumpte i afirma que la modificació "no és trascendental", igual que el Col·legi d'Ambientòlegs, que recorda que arreu d'Europa hi ha governs que associen sostenibilitat a altres àrees. El secretari de medi ambient del PSC, Jordi Terrades, no ha volgut fer valoracions de la mesura –que CiU encara no ha fet pública–, perquè opina que seria "especular sobre el nou Govern".

stats