Política 19/08/2011

Mena diu que no sap qui és Laia Ortiz, la diputada d'ICV que l'acusa de "racista" pel cas del PIRMI

El conseller assegura que no coneix la portaveu dels ecosocialistes, que ha anunciat que demanarà la seva reprovació per haver dit que molts dels que cobren l'ajut són marroquins que ja no viuen a Catalunya. Mena considera "molt lletja" aquesta crítica

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha qualificat de "molt forta i molt lletja" l'acusació que li ha fet la diputada i portaveu d'ICV, Laia Ortiz, que ha titllat de "clarament racistes" les declaracions de Mena en què explicava que els marroquins són un dels col·lectius més nombrosos que cobren la renda mínim d'inserció. Malgrat tot, la sorpresa ha arribat quan en una entrevista a Rac1 Mena ha afirmat no conèixer Ortiz: "No conec aquesta persona, no sé qui és". Quan l'entrevistador li ha explicat que era diputada, Mena ha manifestat: "Ja li dic que ella no em coneix, i per tant assenyalar-me d'aquesta manera amb una acusació tan forta em sembla molt lleig".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada i portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha anunciat aquest divendres que el partit demanarà la reprovació del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, "per acusar els nouvinguts de ser els culpables del frau" que segons el Govern hi ha en el cobrament de la renda mínima d'inserció (RMI). Per Ortiz, aquestes acusacions són "clarament racistes".

Mena va explicar que un dels col·lectius més nombrosos de persones estrangeres que cobren el PIRMI és el marroquí. El conseller va dir que hi ha fins a 9.000 persones d'aquesta nacionalitat que són beneficiaris de la prestació i va assenyalar que segons les primeres dades obtingudes ''molts d'ells'' han retornat el seu país d'origen.

També el secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha criticat aquest divendres les declaracions de Mena. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha considerat que inciten la xenofòbia.

stats