Política 02/09/2015

Méndez de Vigo defensa la reforma del TC: "El que és estrany és que no s'hagi fet fins ara"

Creu que les comunitats aplicaran la Lomce perquè "Espanya és un estat de dret i en un estat de dret les lleis es compleixen"

Acn
1 min
El nou ministre d'Educació, Iñigo Méndez de Vigo

BarcelonaEl ministre d'Educació, Iñigo Méndez de Vigo, ha defensat aquest dimecres en una entrevista a RNE la reforma de la llei del TC que el PP impulsa al Congrés per poder sancionar i suspendre els qui no acatin les sentències d'aquest tribunal i ha apuntat que el que és "estrany" en aquesta qüestió és que "això no s'hagi fet fins ara".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el ministre "el que és estrany a Espanya és que les sentències del Tribunal Constitucional siguin declaratives i no executives" i "el que és lògic és que les sentències de Tribunal Constitucional es compleixin i aquest tingui capacitat perquè es compleixin".

Preguntat sobre si aquesta reforma suposaria també que finalment les comunitats autònomes apliquin la Lomce, Méndez de Vigo ha apuntat que al seu entendre les comunitats "compleixen la llei" malgrat que s'ha instal·lat la idea que hi ha governs "insubmisos" fruit de les declaracions "d'alguns consellers" sobre el fet. "Estic completament convençut que la compliran perquè Espanya és un estat de dret, i en un estat de dret les lleis es compleixen".

stats