Política 06/11/2014

Mercè Conesa afirma que CDC està preparada per afrontar en solitari unes plebiscitàries malgrat que prioritza una "llista de país"

La portaveu de CDC afirma que Mas concretarà a partir del 10 de novembre el calendari electoral i "marcarà el full de ruta i donarà la seva opinió sobre com creu que es pot continuar en aquest camí cap a la independència"

Ara
1 min

BarcelonaLa portaveu de CDC, Mercè Conesa, ha afirmat aquest dijous que Convergència "es veu amb cor" d'afrontar en solitari unes eventuals eleccions referendàries malgrat que prioritza el que ha anomenat "llista de país", encapçalada, això sí, per Artur Mas. "Estem disposats a fer sacrificis" en el camí cap a la independència, ha assegurat en una entrevista d'Antoni Bassas a l'Ara TV. A quins sacrificis es refereix? Que l'anomenada "llista de país" deixi "al marge els partits". "Això és un sacrifici per a CDC", ha reblat, i ha insistit que "no s'entendria que Mas no encapçalés una llista de país", que els republicans rebutgen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conesa no s'ha aventurat a posar una data a l'eventual avançament electoral, i ha explicat que el president de la Generalitat concretarà a partir del 10 de novembre el calendari en aquest sentit, i "marcarà el full de ruta i donarà la seva opinió sobre com creu que es pot continuar en aquest camí cap a la independència".

Amb Unió cap a les municipals

Sigui com sigui, la portaveu convergent ha considerat que "no hi ha motius" per pensar que CDC i Unió no aniran plegades a les eleccions municipals. Això sí, s'ha mostrat partidària de "mantenir els ponts" amb ERC i incloure les millores que considerin possibles en els pressupostos del 2015, que els republicans ja han advertit que no pensen aprovar.

stats