DRET A DECIDIR
Política 06/10/2014

CDC crida el bloc sobiranista a "seguir junts" per "assegurar" que es voti el 9-N

La portaveu del partit, Mercè Conesa, considera que el consens "blinda" la consulta

Oriol March
1 min

BarcelonaConvergència ha reiterat aquest matí la seva crida al bloc sobiranista a "seguir junts" per "assegurar" que es pugui votar el 9-N. "El consens blinda la consulta", ha indicat la portaveu de CDC, Mercè Conesa, en roda de premsa després de la reunió de la direcció del partit. Conesa ha apuntat que el partit ha "reforçat" la seva determinació amb la consulta i ha registrat el suport dels seus alcaldes per poder celebrar el 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els nacionalistes consideren que es poden prendre "determinades resolucions" des dels ajuntaments per tirar endavant amb el 9-N, ja sigui per confirmar els espais de votació o per garantir la "llibertat d'expressió" de les diferents entitats que vulguin debatre sobre els posicionaments a la consulta.

Conesa, que ha comparegut quan la reunió de la direcció encara estava en marxa, ha apuntat que el partit ha "reforçat" el seu suport al president de la Generalitat, Artur Mas, per "liderar" el procés.

Pel que fa a la renúncia de Joaquim Brugué, proposat per ICV-EUiA, a formar part de la Comissió de Control de la consulta, CDC evita "valorar-la", però ha indicat que es prendran decisions per substituir-lo. "Correspon al partit que l'ha proposat fer una nova tria", ha defensat Conesa.

stats