Política 03/11/2014

CDC es compromet a "garantir les urnes" sigui quina sigui la reacció del Tribunal Constitucional

La portaveu del partit, Mercè Conesa, assegura que "caldrà asseure's i consensuar" què fer quan el TC tombi el nou procés de participació

Oriol March
1 min
La portaveu de CDC, Mercè Conesa, en roda de premsa / ACN

BarcelonaLa portaveu de Convergència, Mercè Conesa, ha assegurat aquest dilluns que el partit manté la campanya pel 9-N "amb calma i tranquil·litat" tot i la impugnació del govern espanyol. Conesa ha defensat, després de la reunió de la direcció de CDC, que no s'estan vulnerant les decisions del Tribunal Constitucional (TC) perquè "no s'està aplicant" el decret de convocatòria suspès pel TC, sinó que s'està duent a terme un procés de participació nou. "Ara no tenim un decret concret", ha defensat Conesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sigui quina sigui la reacció del Constitucional, tot passarà per garantir les urnes el 9-N", ha apuntat la portaveu del partit, que considera que al segle XXI "no es pot impedir" que es dipositin "vots a les urnes".

La dirigent nacionalista ha considerat que no calia un nou recurs per part del TC, sinó que n'hi hagués hagut prou amb un "incident d'execució" com ja ha fet en referència a tres assumptes: el decret de convocatòria, el nomenament de la comissió de control i el desplegament de les comissions de seguiment de l'anterior consulta. "Caldrà asseure's i consensuar" què fer quan el Constitucional tombi el nou procés de participació, ha afegit la portaveu.

"El que li fa por al govern de l'Estat és no controlar les conseqüències polítiques del 9-N. Que no facin servir l'abús de dret per solucionar un conflicte que és polític", ha apuntat Conesa, que està "convençuda" que es podrà "votar" aquest diumenge.

stats