Política 20/09/2014

CDC rebutja la desobediència al TC per salvaguardar la imatge internacional de Catalunya

La seva portaveu, Mercè Conesa, assegura que els partits sobiranistes estaran a l'altura del "moment històric"

Efe
2 min

BarcelonaLa portaveu de CDC, Mercè Conesa, ha descartat avui la desobediència en cas que el Tribunal Constitucional (TC) veti la consulta, amb la finalitat de salvaguardar la imatge internacional i perquè hi ha, segons el seu parer, un marc de "legalitat i legitimitat" per celebrar aquest referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Conesa ha afirmat que el seu partit no està "en el marc de la desobediència civil perquè la comunitat internacional ens observa" i, a més, la consulta es farà emparada en la llei de consultes, que va aprovar ahir al Parlament després de passar el filtre del Consell de Garanties Estatutàries, de manera que, segons la seva opinió, la normativa respecta l'Estatut i la Constitució.

Així, disposant del marc de "legalitat i legitimitat", la cita del 9 de novembre s'hauria d'organitzar amb "garanties democràtiques", que passen, segons Conesa, perquè es puguin constituir les meses, es puguin obrir els col·legis electorals i centres de votació i que hi pugui participar tothom, també els que rebutgen la independència.

La dirigent de CDC ha augurat que, en cas de suspensió de la consulta, els partits que la van impulsar (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) estaran "a l'altura del moment històric" i seguiran "remant per la unitat" per organitzar les accions alternatives que possibilitin que els ciutadans votin el seu futur polític.

La també alcaldessa de Sant Cugat (Vallès Occidental) ha advertit al president del govern, Mariano Rajoy, que "s'equivoca" si pensa que amb "barreres jurídiques" podrà contenir un moviment ciutadà a Catalunya que "vol votar".

Respecte a les relacions entre CDC i UDC, Conesa ha afirmat que "no té per què" imaginar un futur sense els democratacristians, i ha assegurat que Convergència respectarà el que decideixi Unió en relació amb el sentit de vot en les preguntes de la consulta del 9-N.

stats