Política 06/11/2014

Mercè Conesa: "A efectes pràctics, no hi ha diferència entre si lidera el procés el Govern o el Pacte Nacional"

La portaveu de Convergència defensa que un Congrés sense majories absolutes "afavoriria el camí del diàleg cap al procés que vol Catalunya"

Ara
2 min

BarcelonaLa portaveu de Convergència, Mercè Conesa, ha considerat aquest dijous que "a efectes pràctics" no hi ha cap diferència en el fet que qui lideri el procés participatiu d'ara al diumenge sigui el Govern o el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. "A efectes pràctics no, perquè el Govern ha posat les bases per a un procés que és autoexecutiu", ha argumentat en una entrevista d'Antoni Bassas a l'AraTV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conesa, que ha considerat "previsible" que el Tribunal Suprem hagi rebutjat la demanda del Govern per aixecar la suspensió del procés participatiu de diumenge, ha deixat clar, però, que malgrat que "els voluntaris faran possible" la consulta, "el darrer responsable" en serà el Govern. "Hem d'anar veient els propers dies quines són les accions del govern espanyol per veure en quina mesura hem de veure si pivotem més sobre el Pacte Nacional pel Dret a Decidir", ha defensat Conesa. El govern espanyol i el PP i el PSOE pressionen l'executiu català perquè deixi en mans del Pacte Nacional el nou 9-N amb l'objectiu d'eliminar qualsevol oficialitat a la votació.

Un Congrés més dialogant

La portaveu de Convergència Democràtica també ha defensat que unes Corts espanyoles sense majories absolutes, "afavoririen el camí del diàleg cap al procés que vol Catalunya". Preguntada sobre si després del 9-N caldran unes eleccions plebiscitàries per avançar en el camí de la independència, ha respost que "és una opció". "Dins el full de ruta del Consell per a la Transició Nacional hi ha unes eleccions que donin una fortalesa parlamentària que permeti fer un avís a l'Estat i a la comunitat internacional" en el sentit que Catalunya tindrà un mandat democràtic i es proposa "desenvolupar-lo", ha defensat.

Després que el president de la Generalitat, Artur Mas, anunciés dimecres que el 10 de novembre enviarà una carta al president del govern espanyol per demanar-li diàleg i fer-li una "oferta de negociació", Conesa ha explicat que unes eventuals eleccions referendàries s'haurien d'encaminar a posar les bases per, en un horitzó inconcret, arribar a la independència: "CDC ha apostat ja per aquest full de ruta cap a la independència i considerem que el camí principal seria anar a unes eleccions amb una llista transversal de país que pogués permetre una majoria sòlida al Parlament perquè entomés el mandat de les urnes i que aquest Parlament amb un mandat clar pogués actuar amb el temps que fos necessari per arribar a aquest estadi final".

stats