Política 01/12/2014

El substitut de Pigem al CGPJ està imputat per falsedat documental, segons eldiario.es

Antonio María Álvarez-Buylla hauria modificat un article de l'estatut del Col·legi de Procuradors que afecte les quotes de l'ens

Ara
1 min

BarcelonaEl primer suplent per ocupar la cadira de vocal del Consell General del Poder Judicial que Mercè Pigem va deixar buida dissabte la nit és Antonio María Álvarez-Buylla Ballesteros, un jurista conservador proposat pel PP que, segons explica eldiario.es, està imputat acusat d'un delicte de falsedat de document públic. Pigem, que va ser proposada per CiU, va decidir renunciar al càrrec després d'haver estat enxampada creuant la frontera d'Andorra amb 9.500 euros en efectiu i després que Carlos Lesmes, president del CGPJ, li demanés que plegués.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Álvarez-Buylla, que és degà del Col·legi de Procuradors de Madrid, va ser acusat per l'Associació per a la Defensa del Procurador per haver manipulat presumptament l'estatut del Col·legi de Procuradors. Segons la querella que va presentar, el text que van aprovar els procuradors madrilenys en una junta general no coincideix amb el que va ser inscrit en el registre de Col·legis Professionals publicat al Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid. En concret, Álvarez-Buylla hauria modificat un article que afecta les quotes que els procuradors han de pagar al Col·legi.

stats