Política 04/10/2019

Més de 40 nuclis de l'ANC reclamen a la direcció que només demani el vot el 10-N per als partits que bloquegin el Congrés

Aquestes seccions sol·liciten una consulta vinculant als socis per fixar el posicionament

Xavi Tedó
2 min
Més de 40 nuclis de l'ANC reclamen a la direcció que només demani el vot el 10-N pels partits que bloquegin el Congrés

BarcelonaMés de 40 nuclis locals de l'ANC han demanat al secretariat nacional que es faci una consulta vinculant als socis perquè l'entitat només demani el vot a les eleccions generals del 10-N per a aquelles formacions que es comprometin públicament i per escrit a "no pactar, facilitar, ni negociar la governabilitat de l'espanyol amb cap dels partits que van donar suport al 155". Aquesta demanda, que han fet arribar les seccions de Lleida, l'Hospitalet, Igualada o Solsona, segons ha pogut saber l'ARA, faria que una de les principals entitats sobiranistes només avalés les llistes de JxCat, la CUP o Primàries, i exclogués ERC, que es decanta per barrar el pas a la dreta donant suport a la investidura de Pedro Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests nuclis no amaguen que el seu objectiu era que es creés una llista unitària de totes les formacions independentistes (punt que també porten a votació) però, davant la seva negativa a concórrer junts, consideren que cal que l'ANC faci "un pas endavant" i es posicioni de manera clara en els comicis. En aquest sentit, aposten per secundar els que defensen mantenir una actitud de bloqueig al Congrés, com ja han assegurat que faran la CUP o Primàries i com tot apunta que ho seguirà fent JxCat, que ja va votar en contra de la investidura de l'ara president espanyol en funcions en les dues votacions anteriors.

Davant "la manca d'unitat estratègica" i de les "últimes decisions de les estructures dels partits", aquests nuclis volen que l'ANC es mulli perquè dubten que hi hagi un compromís ferm per implementar el mandat del referèndum de l'1-O. La direcció de l'entitat haurà de validar o refusar aquesta votació interna per decidir quin ha de ser el seu posicionament a les eleccions espanyoles en la reunió que celebrarà demà el secretariat nacional.

A les anteriors eleccions generals, l'ANC també va defensar el bloqueig a la cambra baixa però es va limitar a fixar unes condicions tot reclamant als partits independentistes "no donar suport a la governabilitat de l’estat espanyol si no respecta el dret a l’autodeterminació de Catalunya".

Així, va recordar que "el govern del PSOE també ha demostrat que no el respecta ni té voluntat d’acabar amb la repressió política: forma part del bloc del 155", abans de sentenciar que "Europa i el món no entendrien que donéssim suport a un partit que ha estat còmplice de la dissolució il·legal del Parlament i el cessament del govern de la Generalitat". Ara, però, aquests nuclis volen que la direcció liderada per Elisenda Paluzie vagi més enllà.

stats