Política 22/09/2019

Més Madrid es presentarà a les eleccions generals del 10-N

Les bases avalen per àmplia majoria fer el salt al Congrés

Ara
2 min
Més Madrid es presentarà a les eleccions generals del 10-N

MadridMés Madrid ha votat 'sí' aclaparadorament a presentar-se a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre. Així ho han decidit uns 500 militants en una primera assemblea celebrada aquest diumenge a la capital espanyola. D'aquesta manera es consuma el trencament de les dues ànimes de Podem també en l'àmbit espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de la formació, Gabriel Ortega, ha subratllat la unanimitat a l'hora de fer el salt al Congrés. "Avui ha sortit un mandat clar perquè no ens quedem amb els braços plegats i ens presentem a les generals". "Més Madrid anirà a les eleccions al novembre", ha afegit en to solemne Inés Sabanés, regidora a l'Ajuntament de Madrid, que també ha indicat que "s'ha vist com idoni que sigui Íñigo Errejón qui encapçali la candidatura".

Sabanés ha asseverat que els hauria agradat no estar avui al centre cultural Galileu en aquesta assemblea, ja que haurien preferit "que hi hagués un acord electoral que garantís un govern de progrés". "Una vegada que no s'ha produït i hi ha un risc grandíssim d'abstenció, que fet i fet podria donar el govern a les dretes en aquest país", entenen que han de donar un pas.

"Davant d'aquesta situació no podem ni hem de mirar cap a un altre costat. Volem contribuir, venim a sumar. Ni a dividir ni a restar, venim a cobrir espais d'abstenció, que són el principal risc en aquest moment", havia indicat just abans de la votació.

"No volem una campanya de debat de culpes i retrets parlant del que va poder ser i no ha sigut. Volem incorporar el debat del que pot ser en el futur i quin pot ser la nostra participació en termes electorals", ha assenyalat Sabanés.

Dimecres hi haurà una nova cita, "més àmplia", segons Sabanés, quan es pogués abordar la qüestió dels noms després de validar presentar batalla al Congrés. "Avui es debaten les línies i després cal veure quines persones. Avui és només una reflexió inicial per anar configurant opinions i anar treballant en una altra assemblea", ha explicat.

Gabriel Ortega ha assenyalat que aquesta assemblea de diumenge s'ha celebrat "a demanda de la gent de base, militants, regidors, diputats i càrrecs públics per poder deliberar col·lectivament i prendre posició de cara a les pròximes eleccions després de les frustrades negociacions i que les principals forces progressistes no hagin canalitzat el mandat de les urnes del 28 d'abril".

Confien en un debat "sa, horitzontal i democràtic per prendre una decisió que ajudi a eixamplar el bloc progressista, per fer més fàcil que creixi la participació i atacar el principal risc, que és l'abstenció d'un electorat progressista frustrat pels no resultats de les negociacions".

Davant les crítiques de possible fragmentació de l'esquerra, Sabanés ha replicat que "el risc no és la divisió sinó l'abstenció". "No volem un debat electoral de culpes del que va poder ser i no ha sigut. A nosaltres no ens sentiran ni un insult ni una declaració altisonant", ha assegurat la regidora.

stats