Política 26/11/2017

Més de 200 personalitats impulsen una plataforma de suport a Iceta

Cercas, Mendoza, Coixet, Espert, Mariscal, Guardans i Deferr, entre els signants

Ara
2 min
Més de 200 personalitats impulsen una plataforma de suport a Iceta

BarcelonaEl candidat del PSC a presidir la Generalitat, Miquel Iceta, ha assistit aquest diumenge a la presentació a Barcelona de la plataforma Amics i Amigues d'Iceta, de moment amb 219 signants, entre els quals hi ha personalitats de diversos sectors, com l'exmilitant de CDC i exdiputat al Parlament, al Congrés i al Parlament Europeu, Ignasi Guardans; l'expresident del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero; exministres del PSOE, i el president d'UGT Catalunya, Matías Carnero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També hi ha els escriptors Javier Cercas i Eduardo Mendoza, els cantants Moncho i Guillermina Motta, la cineasta Isabel Coixet, els actors Núria Espert, Abel Folk i Mònica Randall, l'exrector de la Universitat de Barcelona Dídac Ramírez, els dibuixants Javier Mariscal i Perico Pastor, l'arquitecte Federico Correa i el gimnasta Gervasi Deferr.

La presentació de la plataforma ha comptat amb la participació de l'actriu Rosa Maria Sardà, del notari Juan José López Burniol i del secretari general de CCOO del metall, Juan Ignacio Marín, també signants del manifest, que han intervingut per dir unes paraules. Rosa Maria Sardà ha assegurat que el PSC no ha de renunciar a res, "ni al socialisme, ni al federalisme, ni al catalanisme", i ha dipositat la seva confiança en Iceta perquè, a parer seu, representa el millor catalanisme.

López Burniol ha elogiat la figura d'Iceta com a polític, li ha recomanat que se cenyeixi al marc de la llei i també als fets "perquè no es pot anar en contra de la realitat", i ha considerat que és necessària més moderació i més respecte cap als altres. Juan Ignacio Marín ha aprofitat l'acte per defensar el poder dels treballadors, ha criticat les últimes vagues generals que s'han celebrat a Barcelona i ha afirmat que cal "reconstruir-se davant del secessionisme i les polítiques neoconservadores".

stats