Política 30/07/2012

Més de 18.000 persones demanen al CGPJ que negui la indemnització a Dívar

Les firmes es recullen en un portal d'internet que ja va promoure una iniciativa a favor de la dimissió de l'ex alt càrrec

Efe
1 min
El president del Tribunal Suprem, Carlos Dívar, està acusat de malversar fons.

BarcelonaMés de 18.000 persones han firmat fins al moment d'escriure aquesta notícia una petició per reclamar al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que negui la indemnització a Carlos Dívar, després de la seva dimissió com a president del Consell i del Tribunal Suprem (TS) en haver-se conegut els seus polèmics viatges de cap de setmana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La petició ha estat promoguda per Peter Jensen, un ciutadà de Vigo. Quan Jensen va conèixer la proposta d'entregar més de 208.000 euros a Dívar com a ex alt càrrec de l'Estat va llançar la petició, ja que creu que Dívar és "la persona que més mal ha fet a la institució judicial en els últims anys a Espanya" i no pot ser indemnitzada.

Les firmes s'han recollit a través de la plataforma Change.org, una web d'activisme a internet. El text recollit per aquest portal insta el president del CGPJ i del TS, Gonzalo Moliner, a "fer el primer pas pel rentat d'imatge" que necessiten les institucions. Per això se subratlla la necessitat de modificar la "injusta" llei que preveu indemnitzacions a ex alts càrrecs cessats o dimitits

La plataforma Change.org fa que amb cada una de les firmes que avalen la proposta s'enviï un correu personalitzat al CGPJ per sol·licitar per escrit que es rebutgi aquesta indemnització. Aquesta no és l'única iniciativa contra Dívar a Change.org: el passat mes de juny, més de 100.000 persones van firmar una petició creada pel periodista Máximo Pradera per l'"escàndol" dels seus viatges a Marbella.

stats