Publicitat
Publicitat

La Mesa del Parlament desestima la petició de PSC i PP i els pressupostos se seguiran tramitant

Junts pel Sí imposa la seva majoria al màxim òrgan de la cambra

Els pressupostos segueixen el tràmit al Parlament. La Mesa de la cambra ha desestimat la petició de reconsideració que el PSC i el PP havien presentat per tal que no s'admetessin els pressupostos del Govern per al 2017 per la disposició addicional que fa menció al referèndum i pel qual hi ha una partida de 5,8 milions prevista en el capítol de processos electorals.

Segons recull l'ACN, des de la majoria de Junts pel Sí a la Mesa del Parlament i des de Catalunya Sí que es Pot es considera que la part que parla del referèndum no està vulnerant cap llei ni cap precepte dictat pel Tribunal Constitucional. El mateix creu la CUP que, tot i això, no ha volgut fer declaracions públiques després de les reunions de la Mesa i la Junta de Portaveus.

Per la seva banda, Ciutadans, PSC i PP asseguren que tal i com estan entrats els pressupostos resulten un projecte de llei contrari a les resolucions del Tribunal Constitucional i, per tant, no s'haurien de poder tramitar. Els seus vots a la Mesa, però, no han estat suficients per frenar el dels independentistes, amb majoria de JxSí.

RE

Més continguts de